29.09.2016

Specialister stiller op til information og debat om organdonation på Aarhus Universitetshospital i uge 40

Den 8. oktober 2016 afholdes den første Organdonationsdag i Danmark. Organdonationsdagen er en landsdækkende begivenhed, hvor hospitaler, patientforeninger og frivillige gennem forskellige aktiviteter sætter fokus på organdonation.

Med de forskellige events skaber Organdonationsdagen rum for dialog og debat om organdonation. Samtidig er dagen en hyldest til alle organdonorer, transplanterede og pårørende, som har organdonation tæt på, samt de sundhedsprofessionelle, som arbejder med organdonation og transplantation i det daglige.

NIA (Neurointensiv Afsnit) på Aarhus Universitetshospital har i ugen op til Organdonationsdagen en stand i forhallen ved indgangen til Bygning 10 i Nørrebrogade med informationsmateriale og oplysning om organdonation, som man kan læse og tage del i, når man passerer. Stand og plakater vil stå i forhallen hele uge 40 - mandag d. 3. oktober til og med søndag d. 9. oktober.

Standen vil i tidsrummet kl. 10-12 mandag og tirsdag være bemandet med sundhedspersonale fra NIA og fra Hornhindebanken. Der vil være merchandice, som man kan tage med sig, samt en lille tipskupon med enkelte spørgsmål, så man kan teste sin egen viden om organdonation. Derudover vil der være mulighed for yderligere information, dialog og debat.

 

Flere oplysninger  

  • Intensivsygeplejerske Dorte Jensen / dortjese@rm.dk
  • Intensivsygeplejerske Susan Hartvigsen / susnoerg@rm.dk
  • Læs mere om Organdonationsdag