Autismevenligt, fleksibelt, mobilt bokoncept er udvalgt til at blive en del af Aarhus 2017’s program.

Region Midtjylland Specialområde Autismes nye, innovative måde at tænke de fysiske rammer på til mennesker med autisme, gør, at Europæisk Kulturhovedstad 2017 har udvalgt bokonceptet til at blive en del af Aarhus 2017.

- Vi er rigtig glade for og stolte over, at vores bokoncept bliver en del af Aarhus 2017. Vi er spændte på, hvad deltagelsen kan kaste af sig i forhold til videreudvikling af vores nye boform til gavn for borgere med autisme ikke blot her i landet, men også internationalt, siger Region Midtjyllands områdeleder for Specialområde Autisme, Lars Aarup Jensen og fortsætter:

- Med vores deltagelse håber vi at bidrage til udviklingen, så borgere med autisme i højere grad bliver inkluderet i samfundet helt i tråd med FN’s Handicapkonvention.

Gentænker fysiske rammer

Med det nye bokoncept er det muligt at flytte den arkitekttegnede bolig efter borgerens ønske og situation i livet.
Dermed kommer boligen til borgeren netop der, hvor borgeren har brug for det fremfor, at borgeren skal flytte hen, hvor de fysiske rammer er.

Boligerne er fleksible i forhold til størrelse alt efter borgerens behov, ligesom indretningen af boligen er lavet med autistiske borgere for øje.

- Jeg ser vores fleksible mobile bokoncept som ét bud på, hvordan vi imødekommer den fælles udfordring, som vi har verden over i forhold til, hvordan denne gruppe ofte marginaliserede borgere kan inkluderes i samfundet, forklarer Lars Aarup Jensen.

Platform for debatter og information

Kulturhovedstadens omdrejningspunkt er rethink og netop det innovative i måden at tænke bolig på til mennesker med funktionsnedsættelser på, er baggrunden for, at bokonceptet er inviteret med i Europæisk Kulturhovedstadens program.

Det fleksible mobile bokoncept vil som en del af Aarhus 2017 fungere som platform for debatter, information mv. vedrørende autisme.

Links
Læs mere om det fleksible mobile bokoncept

Læs mere om hvordan boligen er fleksibel og mobil

Se TV2 Østjyllands indslag fra indvielsen af det nye bokoncept

Faktaboks
- Det nye fleksible, mobile bokoncept er det eneste i verden af sin art til mennesker med autisme.

- Der er pt. opsat 26 boliger i tilknytning til regionens Specialområde Autismes afdelinger i Tørring, Hinnerup og Gødvad.

- Bokonceptet er designet på baggrund af en inddragende proces med både voksne med autisme, pårørende, arkitekter, Specialområde Autisme mfl.