24.08.2017

3. september kl. 10-13 slår Regionshospitalet Randers dørene op for åbent hus i den nye Akutmodtagelse. Kom forbi og oplev hverdagen på hospitalet med patientbehandling, sirener og blå blink fra en ambulance, hospitalsklovne, forskning og meget mere.

Regionshospitalet Randers inviterer alle borgere indenfor i den nye Akutmodtagelse søndag den 3. september kl. 10-13. Arrangementet holdes i forbindelse med den landsdækkende begivenhed Åbent hospital "Vi bygger for livet", hvor landets hospitaler åbner op og fremviser de nye hospitalsbyggerier for borgerne på samme dag.

- Vi ser frem til at byde både store og små velkommen i vores Akutmodtagelse. Vi vil gerne give alle interesserede borgere mulighed for at besøge vores nye byggeri og se faciliteterne her. Vi byder på rundvisning i traumerum, skadestue og sengestuer - selvsamme rundvisning som H.K.H. Kronprinsesse Mary fik, da hun officielt indviede Akutmodtagelsen sammen med os i 2016. Vi glæder os til at genskabe den royale tour for borgerne og få en snak med børn og voksne om vores byggeri og de forskellige aktiviteter, der hver dag udspiller sig i rammerne, siger Jonas Dahl, hospitalsdirektør.

Der vil være to rundvisninger i Akutmodtagelsen til arrangementet. Rundvisningerne tager borgerne med på den tur, patienterne oplever, når de modtages i en ambulance i ambulancehallen, føres ind i traumerum og videre til en sengestue.

Fra forskning til klovneri

Ud over rundvisning i Akutmodtagelsen kan gæsterne på egen hånd gå rundt og opleve aktiviteter for alle aldre. Børn kan få tilset deres bamser i Bamsehospitalet, danse med hospitalsklovne eller komme med ind i en ambulance og lægebil. For de lidt ældre er der mulighed for at få indblik i hospitalets forskning, undervisning i hjertestop samt ny viden og gode råd om kræftscreening, genoptræning, håndhygiejne, kost og meget mere.

- Vi håber, at rigtig mange vil lægge vejen forbi os søndag den 3. september og få en god oplevelse i Akutmodtagelsen sammen med vores personale. Vi glæder os i hvert fald til at blive udforsket, lyder det fra Jonas Dahl.

Til arrangementet er det Falck og hospitalets egne medarbejdere, der står for kyndige demonstrationer og engagerede rundvisninger.