21.12.2017

Nu er det ganske vist. Alle tilladelser er på plads, og torsdag den 21. december bliver det muligt at køre med Letbanen i Aarhus. Det markeres med taler og snoreklip på Hack Kampmanns Plads kl. 10.15 til 10.30.

Aarhus Letbane har været igennem sin del af forhindringer og forsinkelser, men torsdag kan Letbanen endelig køre med passagerer mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital i Skejby.

- Vi er mange, der har trippet længe i startboksen. Men nu er det ganske vist og sandt: Letbanen åbner, og jeg er ikke i tvivl om, at den bliver en kæmpe fordel for hele Østjylland. Det fulde potentiale ser vi selvfølgelig først, når strækningen til Odder og Grenaa er klar. Så lidt tripperi vil der stadig være, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

- Letbanen vil løfte den kollektive trafik og gavne fremkommeligheden i Aarhus, og på samme måde være med til at fremme byens udvikling og vækst. Derfor er der fortsat rigtig god grund til at markere åbningen, selvom den har trukket længere ud end forventet. Med Letbanen tager vi fat på et helt nyt kapitel i Aarhus og det østjyske, så det bliver stort at se letbanetoget i bybilledet fyldt med passagerer, lyder det fra rådmanden for Teknik og Miljø, Kristian Würtz.

Åbningen af Aarhus Letbane vil blive markeret på Hack Kampmanns Plads, kl. 10.15 hvor alle interesserede er velkommen. Der vil være taler af rådmand Kristian Würtz og regionsrådsformand Bent Hansen.

Torsdag vil det være gratis at køre med Letbanen efter kl. 11.00 og resten af dagen. Letbanen kører seks gange i timen mellem Aarhus H og Aarhus Universitets Hospital i Skejby efter almindelig køreplan - dvs. at Letbanen vil stoppe ved alle standsning steder i begge retninger.

Da man må forvente stor interesse for at køre med Letbanen på åbningsdagen, kan der være risiko for kødannelse og fyldte tog. Derfor bedes alle udvise tålmodighed og hensyn.

Fra fredag den 22. december kører Aarhus Letbane efter almindelig køreplan, og de samme billetter og priser gælder som til Midttrafiks øvrige busser.

Pressekoordinator på dagen

  • Pressechef Jørgen Krogh, tlf. 2920 4160