01.02.2017

Journalist og redaktionschef Pia Lange Christensen bliver ny kontorchef i Region Midtjylland med ansvar for blandt andet gastronomi-, kulturhovedstads- og letbane-projekter.

Efter mange år med journalistisk fokus på udviklingen i Region Midtjylland springer nuværende redaktionschef på TV MIDTVEST Pia Lange Christensen nu direkte ind i maskinrummet som ny kontorchef i Regional Udvikling.

Her får hun fra 1. marts 2017 ansvar for at skabe optimale betingelser for udviklingen af effektiv infrastruktur, bæredygtige løsninger på blandt andet fødevareområdet samt vækstskabende kultur og oplevelsesøkonomi i regionen.

- Jeg har i mange år beskæftiget mig med udviklingen i Region Midtjylland og det politiske system som chef på regionale medier. I jobbet som kontorchef i Regional Udvikling kan jeg direkte være med til at præge udviklingen i min landsdel, og det brænder jeg for, siger Pia Lange Christensen.

Formidler med ledelseserfaring

Udviklingsdirektør i Region Midtjylland Kim Kofod Hansen glæder sig ligeledes til samarbejdet.

- Pia Lange Christensen har stor indsigt i de aktuelle fagområder, og samtidig er hun en stærk formidler med ledelseserfaring fra en dynamisk medieverden. Det er en profil, der passer perfekt ind i vores arbejde med at udfolde regionens store vækstpotentiale, siger Kim Kofod Hansen.

Kontoret for grøn vækst, infrastruktur og oplevelser arbejder med en lang række både regionale, nationale og ikke mindst internationale projekter, der skaber vækst i Region Midtjylland.

Klar til store ambitioner

Herunder regionens ambitiøse satsning på fødevarer, der blandt andet har ført til udnævnelsen som Europæisk Gastronomiregion i 2017 samt udviklingen af kulturområdet og de kreative erhverv, hvor Region Midtjylland udgør en bærende del af kulturhovedstad Aarhus 2017.

Pia Lange Christensen kommer fra en ledelseskarriere medie-branchen, hvor hun som studievært, redaktør og redaktionschef, senest hos TV MIDTVEST gennem flere år har haft ansvar for nyhedsdækningen i regionen.

- Jeg tager et spring fra mediebranchen til Region Midtjylland, men jeg kommer med erfaringer med personaleledelse, kommunikation samt samarbejds- og udviklingsprojekter, som jeg kan bruge i den nye stilling, og jeg glæder mig til at lære de dygtige fagmedarbejdere i afdelingen at kende og til at blive del af en engageret ledergruppe med store ambitioner, siger hun.

Fakta

Pia Lange Christensen, f. 1973, er uddannet journalist fra DJMX og har en diplomuddannelse i ledelse fra Aarhus Universitet. Hun er gift, mor til to og bor med sin familie på en landejendom vest for Viborg.

Karriere 

• Marts 2017 Kontorchef i Region Midtjylland
• 2013-2017 Redaktionschef TV MIDTVEST
• 2011-2013 Redaktionschef DR Midt & Vest
• 2006-2011 Redaktør og Vært på tv2
• 1999-2006 Reporter og tilrettelægger TV MIDTVEST

Yderligere oplysninger:

• Pia Lange Christensen, tlf. 2969 1292

• Udviklingsdirektør Kim Kofod Hansen, tlf. 2043 4304

Læs mere om kontoret for grøn vækst, infrastruktur og oplevelser her

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer/