02.06.2017

21 midtjyske kulturprojekter fik onsdag tildelt i alt 4,85 mio. kroner. Se hvor årets kulturudviklingsmidler ender.

Region Midtjylland uddeler nu 4,85 mio. kroner fra kulturudviklingspuljen til projekter fordelt i hele Midtjylland. Onsdag godkendte regionsrådet således i alt 21 ansøgninger, der viser både bredde og tyngde i regionens kulturliv, ligesom mange projekter peger mod videreførelse og forankring af Kulturhovedstad 2017 i hele landsdelen.

Blandt de støttede projekter findes således alt fra oprettelse af nye talent- og opkvalificeringsnetværk og kunstneriske pilotprojekter til mere konkrete oplevelser. Herunder nye samarbejder mellem teatre og museer samt udbredelse af "cirkusklubber" i hele regionen.

- Feltet af ansøgere viser, at vi har midtjysk kulturliv med både nationalt og internationalt potentiale. Det skal kulturudviklingsmidlerne være med til at understøtte og udfolde, siger Regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Fokus på netværk efter 2017

For at komme i betragtning til tilskud skal projekterne have regional betydning samt indeholde en udviklings- og netværksdimension. Dertil kommer fokus på en fortsættelse af det gode samarbejde i Kulturhovedstadsprojektet.

- I udvælgelsen af ansøgninger har Regionsrådet lagt vægt på muligheden for at videreføre og forankre dels det gode samarbejde, der er etableret i forbindelse med Kulturhovedstad Aarhus 2017. Dels muligheden for at understøtte andre strategiske satsninger i Regionen som eksempelvis udvikling af landdistrikter og sundhed, siger Bent Hansen.

Regionsrådet har desuden lagt vægt på geografisk spredning af projekterne. Det vedhæftede kort viser, hvor pengene er landet.

Fakta

  • Regionsrådet besluttede onsdag at tildele 21 projekter kulturudviklingsmidler med et samlet beløb på 4,85 mio. kr.
  • Ansøgningerne er blevet vurderet på "regional betydning", "netværks- og udviklingsdimension" samt geografisk spredning.
  • Dertil er ansøgninger, der kan videreføre og forankre Aarhus 2017-projekter så vidt muligt blevet imødekommet.
  • Se den samlede liste over de 21 projekter

Flere oplysninger

Regionsrådsformand Bent Hansen (S), tlf. 4031 3707

Kulturkonsulent Mikkel Ottow, tlf. 4092 6709

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer

Åbn kortet herunder i fuld størrelse

Kort er til fri afbenyttelse i forbindelse med omtale af tildelingen af kulturudviklingsmider 2017.

 Gå til stor udgave af kort med oversigt over tilskudsmodtagere af regionale kulturmidler 31. maj 2017

Illustration: Region Midtjylland