08.06.17

Region Midtjylland og resten af partnerskabet bag "iværksætter-fabrikken" Game Hub Scandinavia får EU-pris for at skabe de helt rigtige administrative rammer for vækst.

Det kræver massiv indsats at skabe et miljø, hvor gode ideer bliver til gode virksomheder. Det gælder de enkelte iværksættere, men også de offentlige administratorer, der omgiver dem - lokalt og regionalt.  Og her kan europæiske myndigheder lære af Region Midtjylland.

Det mener EU-Parlamentet, der onsdag eftermiddag ved Startup Europe Awards overrakte prisen “Best Public Administration for Startups Award” til det fælles nordiske Game Hub Scandinavia. Projektet har med Viden Djurs i spidsen for en række danske og nordiske partnere og med støtte fra Region Midtjylland allerede skabt 40 bæredygtige spil-virksomheder og har mange flere i støbeskeen, inden projektperioden udløber i foråret 2018.

- Uden at blinke tør jeg godt at sige, at vi når at skabe 100 virksomheder i projektet. Vi har den tilgang i partnerskabet, at mens mange snakker om, hvordan vi får skabt modeller for flere iværksættere, så gør vi det bare. Og prisen er jo en anerkendelse af, at vores indsats virker, siger Tove Viggers Ingerslev, afdelingsleder i Viden Djurs.

Fokus på den gode administration

Game Hub Scandinavia er udviklet med midler fra både EU, Vækstforum og Regionsrådets Uddannelsespulje i Region Midtjylland, og projektet samler partnere fra både iværksætter- og uddannelsesmiljøet. Dertil kommer tæt samspil med kommuner og uddannelsesinstitutioner i både Danmark, Sverige og Norge samt ikke mindst med EU-systemet.

- Game Hub Scandinavia viser, hvordan gennemtænkt offentlig administration kan være med til at skabe vækst og udvikling, og det er glædeligt, at EU anerkender ikke kun de mange gode iværksættere, men også det store administrative arbejde, der ligger i projektet, siger Regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Fakta

  • Game Hub Scandinavia er et fælles nordisk EU-projekt, der løber over tre år. Det gennemføres med Viden Djurs som Lead Partner i samarbejde med Erhvervsakademi Dania, The Animation Workshop, Aalborg Kommune, de tre svenske partnere Gothia Science Park, Högskolan i Skövde og Folkuniversitetet i Skaraborg samt den norske partner Fleksibel Utdanning Norge.

Flere oplysninger

Bent Hansen, formand for Regionsrådet, Region Midtjylland, tlf. 4031 3707 

Tove Viggers Ingerslev, afdelingsleder, Viden Djurs, tlf. 2329 0911

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer