08.05.2017

Midtjysk beskæftigelsesprojekt deltager 9. maj i stor EU-oplysningskampagne som et af de første socialfondsprojekter i Danmark. Få indsigt i arbejdet for at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Tirsdag den 9. maj fa klokken 12-15 tilbyder projektet Rummelig imidt en unik mulighed for at lære mere om, hvordan Region Midtjylland, de midtjyske LO-sektioner og den Europæiske Socialfond arbejder sammen om at skabe muligheder på arbejdsmarkedet for udsatte borgere i regionen.

Det sker som en del af EU-kampagnen "Open Doors", der åbner dørene for offentligheden til EU-støttede projekter. Rummelig imidt er som et af de første socialfondsprojekter med i årets kampagne.

- Rummelig imidt arbejder for borgerne i region Midtjylland og projektet deltager derfor i Open Doors, da det er en god mulighed for at vise og fortælle offentligheden, hvad vi går og arbejder med, og hvilke resultater Rummelig imidt allerede nu har opnået. EU projekters sammensætning og organisering kan virke en smule indviklede og derfor forklares projektet bedst over en kop kaffe. Det har vi mulighed for denne dag, siger Faglig projektleder i Rummelig imidt, Søren Larsen.

Samarbejder med virksomhederne

Rummelig imidt er et 3-årigt projekt, der fra 2016-2018 skal hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i arbejdsstyrken. Blandt andet ved at udvikle indslusningsforløb, hvor virksomhederne inddrages på nye måder.

Projektet er støttet med 40 mio. kroner fra Vækstforum, Region Midtjylland og EU Socialfond bevillingen fra sidstnævnte er baggrunden for deltagelsen i "Open Doors"
Open Doors-arrangementerne er en del af den overordnede kampagne Europe In My Region, som har til formål at opfordre borgere til at søge og interessere sig for de projekter og initiativer som EU arbejder med i borgernes lokale områder.

Fakta

  • Beskæftigelsesprojektet Rummelig imidt åbner dørene for offentligheden til en snak om projektet og en kop kaffe den 9. maj 2017 mellem kl. 12 – 15 på Skt. Knuds Torv 3 i Aarhus C.
  • Det sker som en del af EU-kampagnen "Open Doors", der giver mulighed for indsigt i EU-støttede projekter.
  • Rummelig imidt hjælper borgere på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i job i region Midtjylland. Rummelig imidt er støttet af Den Europæiske Socialfond og projektet bliver i år et af de første danske socialfonds projekter, som deltager i Open Doors.
  • Bag Rummelig imidt står de midtjyske LO sektioner, Region Midtjylland Code of Care, Kooperationen, Pluss samt Den Europæiske Socialfond.
  • I løbet af maj måned deltager over 400 projekter i Open Doors over hele Europa og den 9. maj deltager 16 danske projekter i Open Doors 2017. En samlet oversigt kan findes her http://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/communication/euinmyregion/

Yderligere ionformation

Søren Larsen, Faglig projektleder Rummelig imidt 2166 0429 sl@lo-aarhus.dk

Mikkel Munk-Hartge, Administrativ projektleder Rummelig imidt 3147 4474 mm@lo-aarhus.dk

Læs mere om indsatsen for at hjælpe udsatte borgere tilbage på arbejdsmarkedet: www.Rummeligimidt.dk