03.11.2017

I dag i Skanderborg markerede Region Midtjylland og regionens 19 kommuner, at det fælles EU-kontor i Bruxelles runder 10 år. Jubilæet markerede samtidig, at Aarhus Universitet er blevet en del af kontorfællesskabet.

Det fællesskab er noget særligt, mener EU-kommissær Margrethe Vestager, der var hovedtaler ved markeringen.

- Til lykke med den investering det er, at binde regionen, kommunerne og universitet sammen i det europæiske demokrati på så forpligtende og konkret en måde. I gør det, vi har brug for. Nemlig at mennesker samles om nogle konkrete ting, der virker i hverdagen, løser de problemer, vi har - men også skaber nye muligheder, sagde konkurrencekommissær Margrethe Vestager blandt andet i sin tale.

- Jeres samarbejde har taget vores europæiske slogan til sig - at være forenet i forskellighed. I er forenet i forskellighed, fordi det er nyttigt for jeres region. Men det er ikke kun nyttigt, det er også værdiskabende. Og når sådan et netværk fungerer, kommer der konkrete ting ud af det, lød det også i talen.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Næsten trekvart milliard til Midtjylland 

Op til jubilæet havde EU-kontoret lavet en status over, hvor mange penge, der er hjulpet ind i midtjyske samarbejder og projekter. Næsten 750.000.000 kroner over de første 10 år.

EU-kontoret (Central Denmark EU Office) er med til at hjælpe virksomheder, institutioner og offentlige myndigheder med internationalt samarbejde og udviklingsprojekter. 

Og selv om vi lever i en digital tidsalder, kan tilstedeværelse i Bruxelles og tæt på EU stadig betale sig, mener Margrethe Vestager. (Se video)