27.09.2017

Landbrug og Fødevarer har netop uddelt prisen De Økologiske Køkkenroser, og Patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers vandt i kategorien Central- og hospitalskøkkener.

Prisen er givet for at være det køkken i Danmark, "der har været den stærkeste ambassadør for økologien", og som "har gjort arbejdet med maden på sygehuset til et projekt, der involverer alle", som Landbrug og Fødevarer skriver i deres motivation for prisen.

- Vi er meget stolte af at have modtaget prisen fra Landbrug og Fødevarer, fortæller Mona Carøe Jensen, cheføkonoma i Patientkøkkenet, der modtog prisen sammen med afdelingsøkonoma Gerda Halvorsen Jensen.

- Alle medarbejdere i Patientkøkkenet arbejder løbende på at lave den bedste økologiske mad med et minimum af madspild. Vi har arbejdet med fokus på faglighed og det gode håndværk i køkkenet, så det er dejligt at få anerkendelse for det arbejde, fortsætter Mona Carøe Jensen.

- I forbindelse med denne pris er vi særligt glade for, at der er blevet lagt mærke til den indsats, vi har gjort for at gøre god mad til patienterne til et fælles projekt for hele hospitalet og på tværs af faggrupper, siger Mona Carøe Jensen.

Udover de Økologiske Køkkenroser har Patientkøkkenet som det første hospitalskøkken i landet modtaget Det Økologiske Spisemærke i guld for at lave mad, der er mere end 90 % økologisk. Derudover modtog køkkenet i april måned Le Cordon Bleu du Saint Esprit Danemarks initiativpris 2017.

Det er femte år i træk, at Landbrug og Fødevarer uddeler De Økologiske Køkkenroser, der gives til køkkener, der arbejder på at fremme andelen af økologi i maden. I juryen sad repræsentanter fra FOA, 3F og Kost- og Ernæringsforbundet.