23.04.2018 

I dag blev de første spæde effekter af kulturhovedstadåret Fonden Aarhus 2017 offentliggjort med rapporten "Welcome Future". Heri kan læses, at der blev skabt 1.965 jobs (årsværk) i regionen, og private virksomheder oplevede en stigning i omsætningen på 1,2 milliarder kroner efter Aarhus 2017.

Ved at klikke på billedet, kan man åbne rapporten om Aarhus 2017

- De imponerende resultater af arbejdet med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 viser, at vi gjorde det! Vi formåede at binde regionen og de 19 kommuner tættere sammen, og kulturen vil fortsat vise vejen, når vores samarbejde fortsætter under Europæisk Kulturregion,” siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S). 

I dag var der både konference og pressemøde i Turbinehallen i Aarhus om rapportens resultater, der bl.a. bygger på en analyse fra COWI om Aarhus 2017's økonomiske indvirkning på en række områder. Læs rapporten "Welcome Future - om bl.a. den økonomiske indvirkning af kulturhovedstadsåret

- Rapporten rummer et stærkt budskab til fremtiden. De klare facts og de økonomiske resultater viser, at vi har nået vores mål, og på mange områder overgået dem, og det er vi meget tilfredse med, sagde kulturhovedstadsårets adm. direktør Rebecca Matthews.

Fra konferencen Welcome Future i Aarhus den 23. april 2018. Her præsenterede Aarhus 2017 de foreløbige effekter af kulturhovedstadåret. Foto: Per Bille. 

- Vi ville ikke havde kunne løfte det her projekt i Aarhus alene. Men når man er en million mennesker i en region, kan man løfte det sammen. Det var et enormt arbejde at samle alle 19 kommuner, men det var det værd. Der er opstået rigtig mange relationer, partnerskaber og venskaber i forbindelse med 2017, som ikke ville være opstået ellers, sagde Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) blandt andet på konferencen.

Vi skal udnytte momentum 

Kultursamarbejdet mellem alle kommuner og region i Midtjylland fortsætter under navnet Europæisk Kulturregion. 

- Aarhus 2017 er et godt bevis på, hvad vi kan regionalt, når vi samarbejder i partnerskaber. Det er også bemærket ude i Europa. Det giver bedre besøgstal, det giver branding – vi kan skabe bedre resultater og højere kvalitet, når vi arbejder sammen. Derfor har alle 19 kommuner og regionen har sagt ja til at fortsætte det regionale kultursamarbejde, og vi er i gang med at forvandle en kulturhovedstad til en Europæisk Kulturregion. Vi skal holde momentum og – og det vil vi i regionen bruge både kræfter og kulturmidler på, sagde kontorchef Pia Lange Christensen fra Region Midtjylland på konferencen. 

Pressemøde den 23. april om effekterne af Aarhus 2017. Fra venstre ses kontorchef Pia Lange fra Region Midtjylland, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), adm. direktør i Aarhus 2017 Rebecca Matthews og kommunikationschef for Aarhus 2017 Bent Sørensen. Foto: Amalie Møller Christensen. 

Europæisk Kulturregion overtager fra starten af maj Aarhus 2017's Facebook-side, samarbejdet får sin egen hjemmeside og den 2. maj udkommer et foreløbigt program.

Læs mere om Europæisk Kulturregion