12.04.2018

Ny uddannelse, der klæder ambulancereddere bedre på til sundhedsfaglige opgaver, bør placeres i Midtjylland. Det mener Udvalget for Regional Udvikling, der blandt andet fremhæver nærhed til optimale træningsfaciliteter.

Redder og patient i ambulance, foto: Niels Aage Skovbo

Det bør være SOSU Østjylland i Silkeborg, der huser en nyoprettet uddannelse til ambulancebehandler. Det understregede et enigt Udvalg for Regional Udvikling i Region Midtjylland onsdag.  Uddannelsen oprettes som følge af, at den præhospitale opgave de senere år er blevet mere sundhedsfaglig. Fem andre danske skoler har indtil videre ansøgt undervisningsministeriet om placeringen.

- Danmark får i stigende grad brug for veluddannede og langt mere sundhedsfagligt fokuserede medarbejdere i ambulancerne. Det giver SOSU Østjylland det bedst mulige afsæt for, siger formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland Jørgen Nørby (V).

Adgang til unikke rammer

Udvalget fremhæver, at SOSU Østjylland allerede huser Danmarks eneste præhospitale uddannelsesafdeling, Dansk Præhospital Uddannelses Center (DAPUC). Skolen har dertil gode skolehjemsfaciliteter og – ikke mindst – let adgang til topmoderne og velafprøvede uddannelsesrammer. Herunder MidtSim på Aarhus Universitetshospital, hvor dukker og skuespillere giver unik mulighed for at træne skarpe situationer.

Netop muligheden for samarbejde med MidtSim får også lægefaglig direktør ved præhospitalet i Region Midtjylland, Per Sabro Nielsen til at støtte SOSU Østjyllands ansøgning.

- MidtSim er et af Danmarks mest moderne simulationscentre og det vil være med til at skabe nogle rammer for de studerende på ambulancebehandleruddannelsen, som vil være svære at finde andre steder i landet, siger Per Sabro Nielsen.

Fakta

  • Medio juni udmelder Styrelsen for undervisning og kvalitet undervisningsministerens godkendelser og afslag til ansøgerne
  • SOSU Østjylland i Silkeborg er blandt ansøgerne, og Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland støtter ansøgningen.
  • Den nye uddannelse skal give fremtidens ambulancereddere et stærkere sundhedsfagligt fokus – og dermed sikre et styrket præhospital i hele landet.
  • De første elever på ambulancebehandleruddannelsen ventes at kunne starte uddannelse 1. januar 2019.
  • Læs mere om SOSU Østjylland og Danmarks præhospitale uddannelsescenter 

 Flere oplysninger

Jørgen Nørby (V), formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland, tlf. 2945 5261, mail.  jorgen.norby@rr.rm.dk

Lægefaglig direktør ved præhospitalet i Region Midtjylland, Per Sabro Nielsen, tlf. 7841 4900, mail. per.sabro@ph.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer