16.08.2018.

Læge Bjarke Forsberg Nissum overtager nu en af landets tre første udbudsklinikker fra Region Midtjylland. Dermed er to af de tre udbudsklinikker igen ejet af praktiserende læger.

Region Midtjylland oprettede udbudsklinikker i Balling, Sunds og Lemvig, da Sundhedsloven åbnede muligheden i efteråret 2014.
Når læge Bjarke Forsberg Nissum 1. januar overtager klinikken i Balling, vil to af landets tre første udbudsklinikker igen være ejet af praktiserende læger.

Formand for nære sundhedstilbud i Region Midtjylland, Annette Roed (S), glæder sig over overtagelsen.

- Endnu engang har det vist sig, at vi med en udbudsklinik har banet vejen for at sikre borgerne en fast lokal læge. Udbudsklinikken har været en god midlertidig løsning, siger Annette Roed.

Lægevirksomheden Erland Andersen har siden januar 2015 drevet lægeklinikken i Balling med ansatte læger. Fra 1. januar 2019 vil klinikken igen være ejet af den læge, der behandler patienterne.

Mindre klinik i landområde trækker

For Bjarke Forsberg Nissum er det afgørende, at han i Balling overtager en mindre lægeklinik i et lille bysamfund. Han har gennem sit arbejde i lægevagten siden 2005 opbygget et godt kendskab til Balling-området og ser frem til et tæt samarbejde med dygtige klinikpersonaler.

Bjarke Forsberg Nissum arbejder på at knytte endnu en læge til klinikken, der skal drives videre uden store ændringer. Om muligt med det nuværende klinikpersonale.

Bliver boende i Viborg

43-årige Bjarke Forsberg Nissum er opvokset på Mors. Han er uddannet fra Aarhus Universitet. De sidste 15 år har han boet i Viborg med sin kone Helene, der er ergoterapeut i Viborg Kommune, og deres søn og datter på hhv. 14 år og 12 år.
Familien vil blive boende i Viborg, hvor børnene går i skole.
Bjarke Forsberg Nissum vil fortsat arbejde som praktiserende læge i Viborg frem til nytår.

Fakta

• Læge Jørgen Blom Andersen drev klinikken i Balling til 1. august 2014. Han opgav at sælge sin praksis til en ny læge.
• Region Midtjylland udnyttede Sundhedslovens nye muligheder og etablerede fra januar 2015 landets tre første udbudsklinikker i Balling, Sunds og Lemvig.
• Målet var at fastholde de lokale lægetilbud.
• 1. januar 2019 overtager Bjarke Forsberg Nissum Lægeklinikken Pulsen, Stadion Allé 1 i Balling.
• Dermed vil to af landets tre første udbudsklinikker igen være ejet af læger: Bjarke Forsberg Nissum i Balling og Dorthe Hagensen i Sunds.
• Lægeselskabet Erland Andersen ApS har efter et udbud drevet klinikken i Balling for Region Midtjylland siden 1. januar 2015.
• Klinikken har ca. 2.200 patienter.
• Bjarke Forsberg Nissum er 43 år og uddannet speciallæge i almen medicin i 2010. Han har siden 2011 været praktiserende læge i Viborg med særlig fokus på sygdomme hos ældre.

Flere oplysninger

• Formand for nære sundhedstilbud Annette Roed, tlf. 5384 9440, annette.roed@rr.rm.dk.
• Lægedækningskonsulent i Region Midtjylland Peter Sander, tlf. 2043 5682, peter.sander@stab.rm.dk
Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer