29.08.2018

I 2017 strømmede knap 11.000 gæster ind i de åbne hospitaler, der viste både rå beton og så godt som operationsklare akutmodtagelser. Også i år byder hospitalerne nysgerrige indenfor. Denne gang i Aarhus, Viborg og Horsens.

Det blev noget af et tilløbsstykke, da Region Midtjyllands hospitaler første gang deltog i det landsdækkende Åbent Hospital-arrangement, hvor fremtidens hospitaler bliver vist frem. Med nybyggerierne i Aarhus og Gødstrup som de største magneter, trak arrangementet dengang næsten 11.000 borgere til.

- Det tal slår vi nok ikke i år, men jeg håber meget på, at der er mange, der sætter et par timer af til at gå på opdagelse i de imponerende hospitalsbyggerier, siger Hospitalsudvalgets formand Henrik Gottlieb Hansen (S).

Byggeri for 12 mia. kr.

Samlet bliver der i disse år bygget hospitaler i Region Midtjylland for mere end 12 mia. kr. Pengene bliver brugt til om- og nybygninger, der bl.a. samler sundhedsfaglige specialister i stærke faglige miljøer, bliver indrettet med et stort antal enestuer og får plads til effektiv akutbehandling. Også psykiatrien får nye, moderne rammer, og historisk set er investeringen enestående stor.

- Alligevel kunne vi faktisk godt drømme om endnu flere penge, for vi har rigtig mange gode ideer til hvordan fremtidens sundhedstilbud kunne se ud, siger Henrik Gottlieb Hansen.

Fremtidshospital

Hospitalsudvalgets formand fastholder, at patienter og personale har meget at glæde sig til, selvom det flere gange har nødvendigt at ændre i ambitionerne for byggerierne.

- Men kom selv og se på søndag, opfordrer Henrik Gottlieb Hansen.

Aarhus, Viborg og Horsens

I år er det hospitalerne i Aarhus, Viborg og Horsens der byder nysgerrige indenfor. Bemærk, at tidsrummet varierer.

Aarhus Universitetshospital fra kl. 11.00 til 15.00 (Tryk for at gå til hospitalets hjemmeside)
Besøgene på AUH får den 2. september mulighed for at opleve den højteknologiske behandling i Dansk Center for Partikelterapi. Centeret skal behandle kræftpatienter og åbner til vinter. Hospitalets nye serverer viden om hvordan økologi og bæredygtighed bliver tænkt ind i maden til patienterne.
Adressen er Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N.

Regionshospitalet Viborg fra kl. 09.00 til 12.00 (Tryk for at gå til hospitalets hjemmeside)
I Viborg bliver der bygget nyt akuthospital for 1,35 mia. kr. Besøgende møder nogle af de læger og sygeplejersker, der skal arbejde i de nye rammer, og får mulighed for at besøge den nye ambulancehal og opleve énsengsstuerne med udsigt over den nærliggende Søndersø.
Regionshospitalet i Viborg fortæller også, hvordan behandlingen af akutte patienter kommer til at foregå, ligesom Skopi-Klinikken bliver vist frem. Nysgerrige kan tage en selfie med byggehjelm, eller måske tage elevatoren op på taget, og se domkirkebyen fra oven.
Adressen er Heibergs Allé 4, 8800 Viborg.

Regionshospitalet Horsens fra kl. 13.00 til 16.00 (Tryk for at gå til hospitalets hjemmeside)
I Horsens inviterer hospitalet gæster til at få et kig indenfor i hospitalsbyggeriet Nye Nord. Gæster får at se, hvordan fremtidens hospital bliver indrettet. Der bliver også mulighed for at opleve en 3D-visualisering af det nye byggeri og se en fremtidig sengestue og hospitalets nye auditorium. Der vil også være smagsprøver på hospitalsmaden og mulighed for at prøve kræfter med hospitalets simulationsudstyr, som bruges til træning af bl.a. hjertestop og kirurgi.
Adressen er Sundvej 30, Horsens.

Fælles information

Åbningstider, program og oplysninger om evt. tilmeldingsfrister for rundvisninger på de enkelte hospitaler findes også på www.vibyggerforlivet.dk/aabent-hospital

Flere oplysninger

Pressekontakt

  • Aarhus Universitetshospital: Lars Elgård Pedersen, tlf. 2479 2436
  • Regionshospitalet Viborg: Kristine Stange, tlf. 5183 6020
  • Regionshospitalet Horsens: Mette Vestergaard Rasmussen, tlf. 2381 8614