Årets bedste_MG_8888b.jpg

Torsdag morgen var hospitalsledelsen rundt for at ønske tillykke til de afdelinger, der har vundet prisen for bedste behandlingsområde. Foto: Michael Harder

13.12.18

Aarhus Universitetshospital er torsdag kåret som Danmarks bedste hospital af nyhedsavisen Dagens Medicin. Hospitalet vinder på en høj kvalitet i patientbehandlingerne.

For 11. år i træk kan Aarhus Universitetshospital lade sig kåre som Danmarks bedste hospital. For i dag kårer nyhedsavisen Dagens Medicin Aarhus Universitetshospital til landets bedste i avisens konkurrence om Danmarks Bedste Hospital.

Aarhus Universitetshospital har vundet i kategorien af universitetshospitaler, som omfatter de største hospitaler i Danmark. I denne kategori bliver Aarhus Universitetshospital nr. 1, Rigshospitalet nr. 2, Odense Universitetshospital nr. 3 og Aalborg Universitetshospital nr. 4.

Tillykke til AUH
Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) er imponeret over Aarhus Universitetshospital.

- Hospitalets ansatte gør hver dag en fantastisk indsats til gavn for patienter og pårørende. Det arbejde har jeg den største respekt for og jeg vil gerne benytte lejligheden til at kippe med flaget, siger Anders Kühnau.

En sejr på trods
Hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, Poul Blaabjerg, glæder sig over, at hospitalet er i stand til at fastholde titlen.

- Vi har grundlæggende et højt niveau i kvaliteten af vores patientbehandlinger. Det er meget flot, at vores medarbejdere har formået at fastholde det i en tid, hvor stram økonomi og problemer knyttet til udflytninger fylder meget i den enkeltes hverdag, siger Poul Blaabjerg.

- Det er i høj grad medarbejderne - vores dygtige fagpersoner - som vi kan takke for årets titel. De har formået at fastholde den faglighed og det engagement, som kendetegner Aarhus Universitetshospital.

Behandlingskvalitet er vigtigst
Aarhus Universitetshospital får 10 1. pladser blandt de 70 behandlinger og undersøgelser, som hospitalet er blevet vurderet på i konkurrencen. Desuden får hospitalet en række 2. pladser og 3. pladser.

Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige nationale data om kvaliteten af behandlingerne på landets sygehuse. I kåringen indgår også data fra Landsundersøgelsen for Patientoplevelser (LUP), hvor patienter over hele landet er blevet bedt om at svare på, hvor tilfredse de har været med deres besøg på hospitalet.

Men det er altovervejende kvaliteten af behandlingerne, der er afgørende for hvilket hospital, der bliver Danmarks bedste. Denne del vægter 90 procent, mens patientstilfredsheden vægter 10 procent.

Aarhus Universitetshospital ligger nr. 1 i kategorien af store hospitaler – både når det drejer sig om behandlingskvalitet og patienttilfredshed.

Bedst på 10 behandlingsområder

Aarhus Universitetshospital har vundet 1. pladsen inden for følgende 10 behandlingsområder:

 • Geriatri (sygdomme hos ældre mennesker)
 • Hjertesvigt
 • Hul i mavesækken (perforeret ulcus)
 • Kræft i hjernen
 • Sarkom (kræft, som udgår fra bindevæv og knogler)
 • Melanom (patologi)
 • Rygsøjlegigt
 • Lungekræft (kirurgi)
 • Blærekræft (kirurgi)
 • Testikelkræft (kirurgi)

 

 Yderligere oplysninger:

 • Anders Kühnau (S), regionsrådsformand, Region Midtjylland, mobil 23 60 27 68
 • Poul Blaabjerg, hospitalsdirektør, Aarhus Universitetshospital, mobil 51 31 35 06, mail: blaabjerg@rm.dk
 • Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer