07.12.20108

Hospitalsenheden Vest stryger ind som nr. 1 i Danmark i lindrende behandling af livstruende sygdomme, og får en flot førsteplads i behandling af prostatakræft for fjerde år i træk. Det viser en aktuel kåring af landets bedste kræftspecialer, som er foretaget af sundhedsmediet Dagens Medicin.

Sundhedsmediet Dagens Medicin er godt i gang med sin årlige kåring af landets bedste specialer, og i år stryger Onkologisk Afdeling i Herning direkte år ind på en førsteplads i palliativ behandling, som er lindrende behandling af livstruende sygdomme. Desuden er det fjerde år i træk, at sundhedsmediet Dagens Medicin kårer Urinvejskirurgisk Afdeling som nr. 1 i behandling af prostatakræft.

Førstepladserne glæder lægefaglig direktør Jens Friis Bak, som ser kåringerne som en anerkendelse af, at en stor indsats i det daglige kliniske arbejde bærer frugt. 

- Resultatet er flot, og det viser virkelig, at vi som hospital har dygtige specialister og stærke teams, der hver dag samarbejder om at levere kræftbehandling af meget høj kvalitet.

Specialiseret lindrende behandling - palliation - skal op i en ny liga

Hospitalsenheden Vest vælger at satse stærkt på at udvikle det specialiserede palliative område. Problemstillingerne omkring patienten er ofte komplekse, og der er behov for specialister, som samarbejder på tværs af hospital og kommune. Derfor har Onkologisk Afdeling bl.a. valgt at satset på uddannelse af specialister i palliation og at få de praktiserende læger med i samarbejdet i det palliative team på hospitalet.

Resultatet vækker stor glæde hos ledende overlæge Hanne Linnet på Onkologisk Afdeling. Hun ser førstepladsen som et udtryk for, at indsatsen virker – både i Vestjylland og i et stort landsdækkende lærings- og kvalitetsprojekt på det palliative område.  

- Vi har satset stort, og det er fantastisk at se, at indsatsen virker. Derfor vil vi fortsætte det gode arbejde, så vi kan gøre det palliative område i Gødstrup til et videnscenter i specialiseret palliation.

Bedste til behandling af prostatakræft for fjerde år i træk

På Urinvejskirurgisk Afdeling er der også stor glæde at spore over at blive udnævnt til landets bedste i behandling af prostatakræft for fjerde år i træk.  Her er patienterne tilknyttet et team, som består af specialister, plejepersonale og terapeuter, og det sikrer sammenhæng og kontinuitet gennem hele patientforløbet. Det er patienterne glade for, lyder det fra ledende overlæge Maiken Bjergggaard:

- Det giver god feedback hos patienterne, og vi har altid haft fokus på at have den bedste ekspertise med patienten i fokus. Derfor er jeg rigtig glad for at se, at vores tværfaglige og dygtige teams bliver anerkendt for deres store stykke arbejde.

Fakta

  • Sundhedsmediet Dagens Medicin er i gang med at kåre landets bedste specialer og hospitaler for 12. gang siden 2007, og behandlingskvalitet har hovedrollen i vurderingen med 90 pct. Resultaterne fra den Landsdækkende Undersøgelse af Patienttilfredshed udgør 10 pct.
  • Dagens Medicin tager udgangspunkt i de faglige databasers årsrapporter. Speciallæger indenfor hvert område hjælper med at vurderer i hvor høj grad hver enkelt kvalitetsindikator inden for deres arbejdsområde er sigende for behandlingskvaliteten inden for en given sygdom eller undersøgelse.
  • Den aktuelle kåring af de bedste indenfor kræftbehandling i 2018 tildeler Hospitalsenheden Vest fire førstepladser indenfor disse specialer:
    • Palliativ behandling.
    • Prostatakræft.
    • Testikelkræft.
  • I alt er der tale om aktuelle vurderinger af 35 behandlingsområder i Danmark indenfor kræft og diabetes. Læs mere på www.dagensmedicin.dk

Flere oplysninger

Lægefaglig direktør Jens Friis Bak, tlf. 4093 7985.

Ledende overlæge Hanne Linnet, Onkologisk Afdeling, tlf. 4020 6602.

Ledende overlæge Maiken Bjerggaard, Urinvejskirurgisk Afdeling, tlf. 7843 9437.

 

Hospitalsenheden Vest stryger ind på førstepladsen i lindrende behandling af livstruende sygdomme og i behandling af prostatakræft. Foto: JS Danmark