08.02.2018

Det nyvalgte Psykiatri- og socialudvalg vil være klogere på, hvad der rør sig i psykiatrien og inviterer medarbejderne til dialogmøder. Hvilke konkrete udfordringer står de ansatte med, hvad lykkes og hvad er svært? Og hvordan opleves dette af patienter og pårørende?

Psykiatri- og socialudvalget i Region Midtjylland besluttede i går, på sit første møde, at invitere psykiatriens medarbejdere – afdeling for afdeling - til dialogmøder.

- Som nyt udvalg har vi et stort ønske om at lære afdelingerne og deres udfordringer bedre at kende. Samtidig ved vi, at der generelt er et ønske fra medarbejderne om, at vi styrker dialogen, så det er jo helt oplagt at mødes, siger den nyvalgte formand for udvalget, Jacob Isøe Klærke (SF).

Dialog ansigt til ansigt

På møderne deltager medarbejdere, politikere fra Psykiatri- og socialudvalget og psykiatriledelsen. Udvalget forestiller sig, at møderne både skal indeholde oplæg og debat, og samtaler i mindre grupper. Målet er en fri og ærlig samtale mellem medarbejdere og politikere.

- Vi vil gerne have det bedst mulige grundlag at træffe beslutninger ud fra. Det får vi, når vi møder medarbejderne ansigt til ansigt og der får at vide, hvad vi kan gøre bedre for dem og patienterne, siger udvalgsformanden.

Konkret viden og fælles afsæt 

En sidegevinst er, at dialogmøderne giver de nyvalgte medlemmer af udvalget et fælles afsæt i arbejdet.

- Med møderne får vi en fælles introduktion og værdifuld indsigt i det område, vi skal træffe beslutninger for, siger Jacob Isøe Klærke.

Det er tanken, at rækken af dialogmøder skal dække alle afdelinger i psykiatrien, startende med voksenpsykiatrien i Risskov. Efterfølgende vil udvalget holde lignende møder på socialområdet og med bruger/patient- og pårørendeforeninger.


Flere oplysninger

Foto

  • Portræt af Jacob Isøe Klærke kan frit bruges i forbindelse med omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når fotografen krediteres: Rune Bore / Region Midtjylland.