19.02.2018

Lægerne Danmarksgade 14, Holstebro, Marianne Pedersen og Bent Conrad Pedersen, går på pension. Fra 1. maj sikrer Region Midtjylland lægehjælp til deres ca. 2800 patienter

At sætte dato på pensioneringen har været en svær beslutning for læge-ægteparret Marianne Pedersen og Bent Conrad Pedersen, der går på pension 1. maj i år. Især fordi de ikke har fundet deres afløsere endnu. Den opgave er nu overdraget til Region Midtjylland.

- Vi er utroligt glade for vores arbejde. Og det er også med vemod vi siger farvel til trofaste patienter og dygtige personale. Men vi har nået pensionsalderen og ønsker at stoppe med fagligheden i top og mens vi stadig er friske. Mange af vores patienter har glædeligt sagt, at de godt kan forstå vores ønske, siger lægerne Marianne og Bent Conrad Pedersen.

Sammen har de i knap 25 år drevet klinikken: Lægerne Danmarksgade 14 i Holstebro.  

Lægehjælpen er sikret

Da det er ikke lykkedes parret at afsætte klinikken til en eller flere læger, har Region Midtjylland nu udbudt deres lægeklinik til andre læger eller private firmaer, der ønsker at overtage driften.

- Patienterne kan være helt sikre på, at de også har en læge at gå til efter 1. maj. Vores første prioritet er altid at få en fast praktiserende læge til patienterne, det håb har vi ikke opgivet endnu. Er det ikke muligt, kan vi lade et privat firma drive klinikken for os, siger Annette Roed (S), formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland.

Regionen regner med at afklare, hvem der skal drive klinikken videre i begyndelsen af marts.

Udbud banede vejen for nye læger

I Hvidbjerg på Thyholm har en aftale med Falck Lægehuse sikret borgerne lægehjælp i lokalområdet fra 1. april i år og mindst tre år frem.

Samme løsning blev valgt i Sunds ved Herning, da regionen ikke kunne skaffe læger til en klinik der i 2015.

Aftalen med Falck Lægehuse har dermed banet vejen for den løsning, regionen foretrækker. To faste læger har netop efter endnu et udbud overtaget den lægeklinik, som Falck Lægehuse drev for Region Midtjylland i 2015-2017.

Patienter får direkte besked

Alle patienter, der i dag har Marianne Pedersen og Bent Conrad Pedersen som læge, får direkte besked om ændringen i deres lægepraksis, når det står klart, hvem der skal drive klinikken fra 1. maj.

Patienterne får herefter mulighed for at blive i klinikken eller for gebyrfrit at vælge en anden læge, der har åbent for tilgang af nye patienter.

Fakta

  • Lægerne Marianne og Bent Conrad Pedersen, Danmarksgade 14, 7500 Holstebro, går 1. maj 2018 på pension.
  • Lægerne har forgæves søgt efter en eller flere læger til at overtage klinikken. Da det ikke er lykkes, overdrager de ansvaret for de 2800 tilmeldte patienter til Region Midtjylland.
  • Bent Conrad Pedersen har drevet praksis i Danmarksgade siden 1993 - Marianne Pedersen kom til klinikken i 1997.
  • Læger og private firmaer kan indtil 5. marts 2018 søge Region Midtjylland om at overtage lægeklinikken. Læger får forrang for virksomheder.

Yderligere information