29.01.2018 

Hjerternes Fest: Bliv klogere på hjerter og leg selv kirurg, når Aarhus Universitetshospital fejrer hjerteområdets 30 år i Skejby med Åbent Hus søndag en 4. februar 2018. 

Hent program for åbent hus (pdf) 

Over 300 patienter har fået et nyt hjerte. Lægerne har udviklet højtspecialiseret behandling af akutte blodpropper i hjertet. Og glem ikke opfindelsen af hjerteklappen, der kan sættes ind i hjertet via en blodåre i lysken. 

Foto: Tonny Foghmar, Aarhus Universitetshospital  

Sådan lyder et udpluk af de bedrifter, som Aarhus Universitetshospitals hjertespecialister kan bryste sig med efter 30 år i Skejby – og som du søndag d. 4. februar kl. 11-15 kan blive klogere på. Hospitalet fejrer nemlig hjerterne med Hjerternes Fest. Et Åbent Hus, hvor du bl.a. kan opleve live ultralydsundersøgelse af hjertet og se ambulancen, der rykker ud ved hjertestop. 

Arrangementet markerer, at det er 30 år siden, at hjerteområdet flyttede til Skejby. Samtidig er det 25 år siden, at lægerne foretog den første hjertetransplantation i Aarhus, og ECMO-behandling, som er en særlig avanceret hjerte-lunge-behandling, har 20 års jubilæum. 

Skær i et (svine)hjerte og mød en patient 

Udover ambulance og ultralydsundersøgelse byder dagen på en række aktiviteter og foredrag. 

I foyeren står læger, sygeplejerske mm. klar med hjerteudstyr og –instrumenter. Du kan få et svinehjerte mellem hænderne og lege kirurg for en dag. Perfusionisterne, som betjener hjerte-lunge-maskiner og har ansvaret for ECMO-behandling kommer, og mød også Randi, der har kroniske blodpropper i lungerne, og hør om hendes behandling.

I auditorierne vil der være korte foredrag om alt fra hjertetransplantationer til kunstige hjerter. Her kan du høre, hvordan en lille lukker i hjertet forebygger blodpropper i hjernen, se flotte billeder fra behandlingen af hjertesvigt og blive klogere på, om blodtryksmanchetter kan redde liv.

Program for åbent hus 

Tid: Søndag d. 4. februar kl. 11-15
Sted: Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N, indgang G6 (gå til auditorierne/cafeområdet, hvor arrangementet finder sted) 
Hent program for dagen (pdf) 
Kontakt: Caroline Søndergaard Bendixen, AC-fuldmægtig, Aarhus Universitetshospital, tlf. 2977 7792, carobend@rm.dk