10.01.2018

Fredag den 12. januar 2018 bliver der gravet for til byggeriet af et nyt familiehus ved Regionshospitalet Hammel Neurocenter.

Et nyt familiehus ved Hammel Neurocenter bliver nu en realitet på baggrund af en donation på 25,5 millioner kroner fra TrygFonden. Det nye familiehus har fået navnet TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter og skal fungere som en hjemlig base for forældre og søskende til børn, der er indlagt til rehabilitering som følge af en hjerneskade.

- TrygFonden har givet en stor og flot donation, der betyder, at vi med det nye familiehus kan tilbyde gode og tidssvarende forhold for familier til indlagte børn. Indlæggelsen kan gøre det svært at få familielivet til at hænge sammen. Derfor er det vigtigt, at der er mulighed for overnatning og en midlertidig base for familierne, der indgår aktivt i behandlingsforløbene, siger Hanne Roed (R), 1. næstformand i Region Midtjylland, på vegne af regionsrådet.

- Familiehuset skal være et sted, hvor forældre, søskende og det indlagte barn kan være sammen og finde styrke på et kritisk tidspunkt i deres liv. Man står som familie i en yderst sårbar situation, når et barn i familien bliver alvorligt skadet. Familiehuset skal være et sted, hvor man kan mødes og dele erfaringer med andre i samme situation og få ro og tryghed, siger Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden.

En oase for familielivet under indlæggelsen

Det nye 600 kvadratmeter store familiehus ved Hammel Neurocenter skal være en oase og et åndehul fra det kliniske hospitalsmiljø for familier til indlagte børn og unge. Her bliver der plads til at pleje familielivet med leg, afslapning, motion, musik og lignende.

Patienterne på Hammel Neurocenter kommer fra hele landet for at få den højtspecialiserede neurorehabilitering, som man kun kan få to steder i Danmark – nemlig på neurocentret i Hammel og på Hvidovre Hospital.

Det nye familiehus forventes at stå færdigt medio 2018. Det er anden gang, at TrygFonden donerer penge til opførslen af et familiehus. Det første familiehus ligger ved Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Plads til otte familier

TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter kommer til at bestå af otte lejligheder på 25-30 kvadratmeter, der bliver fordelt på soveværelse, opholdsrum, badeværelse og en terrasse.

Herudover kommer huset til at indeholde tre store fælles køkkener, fælles opholdsstuer og legerum. I centrum af huset bliver der anlagt en skærmet gårdhave. Der bliver ligeledes anlagt en udendørs legeplads og et udendørs stillerum.

Det er C. C. Contrator, Cubo Arkitekter og Midtconsult, der skal bygge familiehuset i Hammel.

Det første spadestik til byggeriet af det nye familiehus bliver taget fredag den 12. januar klokken 13. Det foregår på Urbakkevej 6, 8450 Hammel.

Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen indleder arrangementet, hvorefter Region Midtjyllands 1. næstformand Hanne Roed vil holde en tale og tage det første spadestik. Derefter vil underdirektør Trine Heidemann fra TrygFonden overtage ordet. Der er kaffe og lidt godt til ganen afslutningsvist.

Pressen er velkommen til at deltage i arrangementet.

Flere oplysninger

Foto:
De vedhæftede billeder af patienter og pårørende fra Regionshospitalet Hammel Neurocenter kan frit benyttes mod kreditering af fotograf Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.