17.01.2018

Patienter skal ikke længere møde latinske navne, når de møder op til behandling eller åbner et brev fra Regionshospitalet Randers. Hospitalet omdøber nu afdelingsnavne til mere forståelige navne, og indfører samtidig ny vejvisning på hospitalet pr. 31. januar 2018.

Navne som Gastroenterologisk Klinik og Endokrinologisk Klinik er snart fortid på Regionshospitalet Randers. Hospitalet omdøber nu alle afdelings- og afsnitsnavne til borgervenlige og mere mundrette navne, der gør det nemmere at forstå, hvad afdelingerne laver.

Samtidig indfører hospitalet en ny vejvisning, hvor bogstaver og farver vil gøre det lettere for borgerne at finde vej til de enkelte afdelinger og klinikker på hospitalet.

- Vi ønsker, at borgerne bliver taget godt imod, når de ankommer til undersøgelse og behandling på regionens hospitaler. Det skal de nye navne bl.a. bidrage til. Borgere skal ikke bruge tid på at undre sig over afdelingsnavne, men hurtigt kunne forstå, hvilken afdeling der er relevant for dem, siger regionsrådsformand Anders Künau (S).

Til at forstå og nemt at finde vej
Eksempelvis vil den nuværende Gastroenterologisk Klinik blive omdøbt til Klinik for Lever-, Mave- og Tarmsygdomme og Endokrinologisk Klinik bliver omdøbt til Klinik for Diabetes og Hormonsygdomme.

Hospitalets patientindgange bliver hver markeret med et bogstav og en farve. Til hver indgang er der knyttet afdelinger og klinikker, der får samme bogstav og farve som indgangen. Når patienterne ankommer til hospitalet, skal de således orientere sig efter den indgang, der står i deres indkaldelsesbrev, og derefter finde den klinik de skal til behandling på.

- Det drejer sig ganske enkelt om at gøre Regionshospital Randers så borgervenligt som muligt. De latinske navne for hospitalets afdelinger og afsnit kan være forvirrende, og vejvisningen har ikke fungeret optimalt. Med de nye dansksprogede navne og en tydelig vejvisning laver vi en mere forståelig og sammenhængende plan for hospitalet, som kan bidrage til, at patienter og pårørende føler sig velkomne på hospitalet og trygge ved at komme her, siger Jonas Dahl, hospitalsdirektør.

Flere oplysninger

  • Anders Künau, regionsrådsformand (S), tlf. 2360 2768
  • Jonas Dahl, direktør på Regionshospitalet Randers, tlf. 2974 4145

Fakta