11.07.2018

Den 1/9 tiltræder Nikolai Hoffmann-Petersen som ny ledende overlæge på Medicinsk Afdeling på Hospitalsenheden Vest. Dermed bliver det et kendt og kompetent ansigt, der skal styre hospitalets største afdeling igennem udflytningen til Gødstrup.

Han er kun 42 år, men fra 1/9 kan Nikolai Hoffmann-Petersen skrive "Ledende overlæge" på et allerede bugnende CV. To speciallæge-uddannelser, en Ph.D. og masser af erfaring både fra hospitalsvæsenet og som kørende lægevagt, er bare nogle af de mange kompetencer Nikolai bringer med sig i stillingen som ledende overlæge på Hospitalsenhedens største afdeling.

- Jeg har altid været ung, i det jeg foretager mig. Det er måske tidligt at sætte mig i stillingen som ledende overlæge på en stor afdeling med 8 specialer, men jeg har lysten og drivet, og så tror jeg på, at jeg har evnerne, siger Nikolai.

Udsigten til et stor ansvar og lange arbejdsdage bekymrer ikke Nikolai, for han har altid arbejdet meget. Ved siden af sin lægegerning og sine studier har han været aktiv i foreningen for Yngre Læger og lige nu er han i fuld gang med at tage en master i business administration på Aarhus Business School.

Vestjysk blod i årerne

Nikolai Hoffmann-Petersen er godt nok født i Esbjerg, men siden han var 4 år, har han trådt sine barne- og ungdomssko i Holstebro, og han er således student fra Holstebro Gymnasium. Siden han i 2004 fik sin introduktionsstilling på Medicinsk Afdeling i Holstebro, har han følt noget særlig for afdelingen. Derfor var det helt naturligt at søge stillingen som ledende overlæge netop her:

- Jeg har arbejdet her i mange år og kender afdelingen særdeles godt. Jeg synes, det er en dejlig afdeling. Og så har jeg altid interesseret mig for ledelse og for at optimere tingene, fortæller Nikolai.

Og de evner kommer han til at få god brug for, når hele Hospitalsenheden Vest om et par år skal flytte ind i det nye sygehusbyggeri i Gødstrup.

- Det er en gigantopgave. Vi går fra to matrikler med to kulturer og forskellige historikker til at være én samlet enhed. Jeg håber, jeg kan medvirke til, at det forgår i god ro og orden. Folk skal føle, at de bliver hørt, men er der også hårde beslutninger, der skal træffes, og dem skal jeg nok stå på mål for, siger Nikolai.

Men et er at flytte de fysiske rammer. For Nikolai er det vigtigt at de gode ting i kulturen også flytter med.

- Jeg kan virkelig godt lide det her sygehus. Patienterne får god behandling, og der er en respekt og en hjælpsomhed, som jeg vil arbejde for, at vi tager med til Gødstrup.

Fokus på forskning

For Nikolai Hoffmann-Petersen er forskning en naturlig del af arbejdet som læge. Han har selv forsket, blandt andet med et Ph.d. projekt omkring telemedicin, hvor patienter selv målte deres blodtryk hjemme. Projektet, der er det største af sin slags, blev lavet i tæt samarbejde mellem de praktiserende læger, Regionshospitalet Holstebro og Holstebro Kommune. Og her lykkedes det at lave en automatisk integration af de blodtryksdata, som patienterne selv opsamlede hjemme med de elektroniske patient journaler, som sundhedsvæsenet bruger.

- Medicinsk Afdeling her på Hospitalsenheden Vest har traditionelt været en af de mest forskningsaktive afdeling udenfor universitetshospitalerne. Det vil jeg gerne holde fast i, derfor handler det også om at fastholde og tiltrække ildsjæle indenfor forskning til afdelingen, fortæller Nikolai Hoffmann-Petersen.

For Nikolai er forskning nemlig afgørende for at sikre fagligheden i afdelingen, og som ledende overlæge vil det derfor være noget, som han vil bruge kræfter på at skaffe tid og penge til.

- Forskning skal være en integreret del af hverdagen på sygehuset. Nogen gange synes jeg, der kan der være for langt mellem det, vi ved, til det vi rent faktisk gør, og den vej skal være kortere fremover, siger han.

Foto: Søren Braad Andersen

Blå bog:

Nikolai er født i Esbjerg, men er opvokset i Holstebro.
Han bor nu i Hadsten med sin hustru, der er børnelæge i Aalborg
Sammen har de 5 børn i alderen 4-13 år

Fakta om Medicinsk afdeling:

Den største afdeling på Hospitalsenheden vest.
Her er ca. 500 ansatte, heraf er ca. 100 læger
Afdelingen har 108 sengepladser fordelt på de to matrikler i Holstebro og Herning

Vedhæftet foto:

Må kun anvendes i forbindelse med ovenstående historie og skal krediteres til Søren Braad Andersen, Kommunikation, Hospitalsenheden Vest.

Yderligere oplysninger:

Kontakt kommunikationschef Finn Møller: +45 5125 3537 / Finn.Moeller@vest.rm.dk