Regionshospitalet Viborg har ansat Anne Dorthe Bjerrum som ny oversygeplejerske på afdelingerne Hjertesygdomme og Medicinsk Afdeling. Den nye oversygeplejerske kommer fra tilsvarende stilling på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa.

83 sengepladser, 8.500 indlæggelser og 68.000 ambulante besøg pr. år. Det er tallene for de to afdelinger, som Anne Dorthe Bjerrum bliver oversygeplejerske for den 1. august. Hun indtræder dermed i ledelsen af de to afdelinger sammen med ledende overlæger Jens Refsgaard og Henning Danielsen.

-Jeg brænder for, at patienter og pårørende bliver inddraget og hørt, både i behandling og når vi forebygger og diagnosticerer. Samtidig skal vi videreudvikle afdelingernes gode samarbejde med andre hospitaler, kommuner og praktiserende læger, så patienterne i endnu højere grad oplever gode sammenhængende forløb, siger Anne Dorthe Bjerrum. 

Her kan vi gøre en forskel

Anne Dorthe Bjerrum kommer fra en stilling som oversygeplejerske på Sygehus Sønderjylland, hvor hun siden 2016 har bestredet poster som centerchef og oversygeplejerske. Før dette var hun klinikchef og oversygeplejerske ved Aalborg Universitetshospital fra 2001-2016.

-Jeg har tidligere arbejdet inden for hjertesygdomme og det medicinske område. Det er områder under aktuelt pres med stor patientvækst og områder, hvor vi i samarbejde med medarbejdere og ledere virkelig kan gøre en stor forskel, forklarer Anne Dorthe Bjerrum.

Fastholdelse og rekruttering er en forudsætning for disse, og derfor vil den nye oversygeplejerske, hvor det er relevant, blandt andet opdatere uddannelsesstrategier for elever og fast personale og bidrage til at styrke forskningen på tværs af faggrupper i de to afdelinger.

Dyb indsigt og innovative løsninger

En usædvanlig stor erfaring på strategisk ledelsesniveau og lyst og mod til at arbejde med svære problemstillinger. Sådan begrunder sygeplejefaglig direktør, Tove Kristensen, valget af Anne Dorthe Bjerrum som ny oversygeplejerske.

-Anne Dorthe har gentagne gange vist, at hun har dyb indsigt i de sundhedsfaglige og ledelsesmæssige problemstillinger. Hun formår at bruge sin brede erfaring til at skabe nye, innovative løsninger på svære problemstillinger sammen med ledere og medarbejdere. Derfor ser vi meget frem til samarbejdet, siger Tove Kristensen.

Anne Dorthe Bjerrum er 57 år gammel og bor nord for Hobro med sin mand, som hun har to voksne børn sammen med.

Yderligere oplysninger

Tove Kristensen, sygeplejefaglig direktør, tlf 78441104

Anne Dorthe Bjerrum, oversygeplejerske, tlf. 22188881