13.06.2018

Et støbesjak har en bunden opgave torsdag d. 14. juni i Gødstrup, og den kommer til at tage timer!

Hvis man forestiller sig en rektangulær firkant med målene 100 x 10 meter, så giver det et godt billede af opgavens størrelse. I hele hullet/firkanten skal der i en timelang og non-stop proces pumpes beton, så en 80 cm tyk bundplade til psykiatrien kan komme på plads.

Projektchef Henrik Hauberg Larsen fra entreprenørfirmaet Jørgen Friis Poulsen A/S, der er totalentreprenør på psykiatribyggeriet, fortæller om en aktion, der tager sin begyndelse meget tidligt på dagen.

Kl. 4 bliver pumpen, der skal gøre det hårde arbejde, monteret, og en time efter går det løs. Fra kl. 5 og ca. 11 timer frem vil betonbil efter betonbil aflevere sin last.  For at processen ikke skal gå i stå, skal der ankomme en betonbil hvert 6 minut, fortæller Henrik Hauberg Larsen.

Målet er at pumpe ca. 70-80 kubikmeter beton i timen, og da den samlede mængde er på 880 kubikmeter satses på at være færdige omkring kl. 18.

"Det er en stor og meget krævende proces, der kræver rigtig meget intern byggepladslogistik. For mens bundpladen støbes, skal arbejdet på den resterende del af byggeriet fortsætte som vanligt, siger projektchef Michael Hyllegaard fra DNV-Gødstrup. 

Med en bundsolid og vandtæt bundplade på plads, er psykiatrien klar til at komme videre med det store byggeri. Støbningen af væggene i kælderen begynder, og så går der ikke lang tid før elementmontagen tager sin begyndelse.

Prisen for byggeriet bliver cirka 227 mio. kroner. For de penge får borgerne i Region Midtjylland en tidssvarende hospitalsbygning på 13.533 kvadratmeter. Det svarer til størrelsen på to fodboldbaner. Det nye psykiatriske center bliver indrettet med enestuer, gode lyse opholdsrum og 12 udendørs gårdhaver

Yderligere oplysninger:

  • Projektchef Michael Hyllegaard, tlf. 24470234
  • Projektleder Kasper Hammershøj, tlf. 30718143