14.05.2018

Gå til stort billede af Niels Jessen

Diabetesforskningen i Region Midtjylland får endnu et stærkt kort på hånden, når professor og overlæge Niels Jessen fra midten af maj står i spidsen for forskning i det nyetablerede Steno Diabetes Center Aarhus.

42-årige Niels Jessen er overlæge og prisvindende forsker ved Klinisk Farmakologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. Han kommer fra en stilling som professor ved Biomedicinsk Institut på Aarhus Universitet.

Forskning for 20 mio. kr.

Som forskningschef får Niels Jessen det samlede ansvar for at opbygge, udvikle og drive forskningsindsatsen i Steno Diabetes Center Aarhus (SDCA) samt udmønte den årlige forskningsbevilling på 20 mio. kr.

- Niels Jessen er et iøjnefaldende talent og en anerkendt forsker i international særklasse inden for diabetesforskning. Derfor er vi utrolig glade for at få Niels med på holdet, siger centerdirektør ved SDCA, professor Troels Krarup Hansen.

Samarbejde tager stikket

SDCA tager med ansættelsen af Niels Jessen som forskningschef et vigtigt skridt mod at blive et af verdens førende miljøer for klinisk diabetesforskning og omdrejningspunkt for diabetesforskning i Region Midtjylland.

- Et særkende for Niels er netop hans fantastiske evne til at samarbejde. Han har et omfattende netværk både regionalt, nationalt og internationalt. I kraft af sine mange igangværende forskningssamarbejder er Niels derfor den helt rigtige til at løfte diabetesforskningen på tværs af regionen og opbygge SDCA som et respekteret og internationalt anerkendt forskningscenter. Det er helt afgørende for vores visioner, understreger Troels Krarup.

Stærk forskningsprofil med visioner

Niels Jessen selv glæder sig til at blive en del af SDCA og mere konkret at skabe synergieffekter og samarbejder mellem de stærke og dygtige forskningsmiljøer på Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet og i Region Midtjylland.

- SDCA skal give diabetesforskning og behandling et bredt løft, men også skabe positive effekter på de andre områder, vi samarbejder med, siger SDCAs kommende forskningschef.

Hold og retning

Én af Niels Jessens første opgaver bliver at lægge strategien for forskningsindsatsen og sætte det hold af forskere, som skal virkeliggøre visionen.

Niels Jessen tiltræder den nye stilling som forskningschef den 15. maj 2018. Niels Jessen kommer fra Aarhus og bor med sin familie i Risskov.

Om Steno Diabetes Center Aarhus

• Region Midtjylland og Novo Nordisk Fonden indgik i efteråret 2017 et langsigtet, gensidigt forpligtende samarbejde for at styrke diabetesindsatsen til gavn for diabetespatienter i og udenfor Region Midtjylland. Resultatet, Steno Diabetes Center Aarhus, SDCA, skal bidrage til samarbejde, behandling, forebyggelse, forskning og uddannelse i hele Region Midtjylland.
• Novo Nordisk Fonden har doneret ca. 1,4 mia. kr. til de nye satsninger inden for diabetesområdet i Region Midtjylland og til nye fysiske rammer for SDCA, der skal bygges ved Aarhus Universitetshospital.
• Læs mere på SDCAs foreløbige hjemmeside www.sdca.rm.dk

Flere oplysninger

• Direktør Troels Krarup Hansen, tlf. 6167 9616 / troeha@rm.dk
• Professor Niels Jessen, tlf. 2859 6352 / niels.jessen@biomed.au.dk

Foto

Foto kan frit benyttes i forbindelse med nyheden, når det krediteres Foto: SDCA.