29.05.2018

Aarhus Universitetshospital har netop taget imod de første akut syge patienter på Skadestuen ved Indgang J3 på Palle Juul-Jensens Boulevard 161 i Skejby.

Kl. 10.00 blev de første patienter modtaget på Aarhus Universitetshospitals nye skadestue i Skejby, mens dørene på samme tidspunkt blev lukket for nye patienter på skadestuen i Nørrebrogade.

- Vi er det eneste hospital i landet, der driver to fuldt bemandede vagthold på to skadestuer i dag. Vi gør det kun i dag. Det er spændende og det fungerer, siger ledende overlæge Ole Mølgaard begejstret.

Den nye skadestue på Palle Juul-Jensens Boulevard 161 i Skejby har i løbet af de første 45 minutter taget tog imod fem patienter, tre i skadestuen og to i traumecentret.

- Vi har ingen i skadestuen med alvorlig sygdom eller alvorlig tilskadekomst endnu. Det har været en fornøjelse at starte op herude. Alle medarbejdere er glade. Mange har knoklet for at blive klar, så det er lidt som en fest endelig at tage imod de første patienter, siger Ole Mølgaard.

Den gamle skadestue er lukket
I dag er den nye og den gamle skadestue begge fuldt bemandet med personale kl. 7-15. Den gamle skadestue nåede at tage imod 25 patienter, inden den lukkede kl. 10 i dag. De vil blive færdigbehandlet på den gamle skadestue inden kl. 15.

- Vi har valgt at flytte skadestuen fra morgenstunden, hvor der typisk er færrest patienter. Ved at holde begge skadestuer fuldt bemandet i dag, håber vi, at patienterne kan blive behandlet færdig på den skadestue, de er mødt op på, siger Ole Mølgaard.

På hverdage er der mest travlt i skadestuen i tidsrummet kl. 13 til 21.

Fakta om skadestuen i Aarhus


Skadestuen og lægevagten i Aarhus er 29. maj kl. 10.00 flyttet til:

Aarhus Universitetshospital, Skejby
Palle Juul-Jensens Boulevard 161
Indgang J3
8200 Aarhus N

Se kort og få rutevejledning 

• Flytningen af Skadestuen og Lægevagten er en lille del af en omfattende flytning, hvor 3.000 af Aarhus Universitetshospitals medarbejdere har fået ny arbejdsplads. Hospitalet samler alle afdelinger, der behandler akut syge patienter, i en nybygget akutblok.

• Aarhus Universitetshospital har siden 2009 bygget til og om for i alt 6,426 mia. kr. finansieret af Regeringens Kvalitetsfond.

Læs mere om flytningen her

Foto

Forslag til billedtekster:

Dagens akut-team gør klar til at tage imod de første patienter. Afdelingssygeplejerske Anette Bäckström har taget afdelingens flag med (foto: Michael Harder, Aarhus Universitetshospital)

Dagens hold fejrer, at afdækningen endelig kan pilles af skiltet ved den nye skadestue (foto: Michael Harder, Aarhus Universitetshospital).

Medsendte foto må frit bruges med følgende kreditering: Michael Harder, Aarhus Universitetshospital

Flere informationer

• Ledende overlæge Ole Mølgaard, tlf. 2149 5518, ole.moelgaard@rm.dk

• Oversygeplejerske Pia Stie-Svendsen, tlf. 2126 1246, Pia.Stie-svendsen@rm.dk