25.05.2018

Der var dømt sol, flag og feststemning, da Sall i Favrskov Kommune fik overrakt Landsbyprisen 2018.

Fredag var en festdag i Sall, der holdt "åben landsby" i anledning af overrækkelsen af Region Midtjyllands Landsbypris 2018. Prisen gives til en landsby eller gruppe af landsbyer, der har vist nye veje til fornyelse og udvikling. Den beskrivelse lever Sall i højeste grad op til. Det understreger formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland Jørgen Nørby (V). Han overrakte på vegne af Regionsrådet Landsbyprisen til Sall fredag eftermiddag.

- Sall er lykkedes med at fastholde indbyggertallet i en ellers vanskelig tid for landdistrikterne. Samtidigt har byen  gennemført en række større projekter  som friplejehjem og friskolen og en ny flot bypark. Det fortjener at blive både fejret og fremhævet som et eksempel til efterfølgelse, siger Jørgen Nørby.

Vigtig anerkendelse

Med prisen følger et beløb på 150.000 kr., som kan anvendes til faciliteter og aktiviteter til almen offentlig benyttelse i landsbyen.  Heidi Qvistgaard Dalbjerg, der repræsenterer Sall i Favrskov Landsbyråd glæder sig både over prisen og pengene.

- Det har bare kæmpestor betydning, at få den anerkendelse. Og at der så også følger et stort pengebeløb  med, betyder jo, at vi nu kan sætte gang i endnu flere nye tiltag, siger hun.

 Landsbyprisen er et kæmpe skulderklap til alt det, vi har kæmpet for i Sall, siger Heidi Quist Dalbjerg

Fakta

  • Regionsrådet uddeler hvert år landsbyprisen til en landsby eller gruppe af landsbyer, der har vist nye veje til fornyelse og udvikling.
  • Der følger 150.000 kroner med prisen.
  • Kandidater til prisen indstilles af Lokale Aktionsgrupper (LAG) og af kommuner, der ikke har Lokale Aktionsgrupper.
  • Et ekspertpanel vurderer de indstillede kandidater, og på den baggrund træffer Regionsrådet beslutning om vinderen. 
  • Det er 10. gang, at Regionsrådet uddeler landsbyprisen, der i 2018 gik til Sall i Favrskov Kommune.

Flere oplysninger

  • Formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland, Jørgen Nørby, tlf. 2945 5261 mail. jorgen.norby@rr.rm.dk
  • Salls repræsentant i Favrskov Landsbyråd, Heidi Qvistgaard Dalbjerg, tlf. 2213 1982

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer