13.03.2018

I dag modtager Medicinsk Endokrinologisk afdeling (MEA) Sundhedsstyrelsens pris for at være bedste uddannelsessted for yngre læger i 2017.

Flere gange om året kommer Sundhedsstyrelsens uddannelsesinspektorer rundt på landets hospitaler og tjekker op på, hvordan afdelingerne håndterer de yngre lægers uddannelse. Alle yngre læger har faste uddannelsesprogrammer, som de skal følge.

Uddannelsesinspektorerne taler både med de yngre læger og de uddannelsesansvarlige på afdelingen. De læser også de yngre lægers uddannelsesprogrammer og giver afdelingerne point alt efter, hvor godt det, de oplever, er. Her er MEA landets topscorer med 15 ud af 16 mulige point.

De yngre læger er medansvarlige

De yngre lægers uddannelsesforløb er nøje tilrettelagte på MEA, og der er mange tiltag sat i værk for i sidste ende at uddanne de bedste specialelæger. Afdelingen har blandt andet fokus på fremlæggelse af svære patientcases på morgenkonferencer, her deltager både yngre og erfarne læger. Gruppeevalueringer, er et andet tiltage, hvor en yngre læge høres i fx en specifik sygdom ud fra en patientcase.

Bag de mange tiltag ligger en helt klar vinkel:

- I bund og grund handler det om at få aktiveret de yngre læger mest muligt og gøre dem til medansvarlige for deres uddannelse, siger Else Vestbo, ledende overlæge og Ph.D, MEA.

Yderligere oplysninger 

  • Ledende overlæge og Ph.D, MEA. Else Vestbo, elsevest@rm.dk / Tlf.: 30307471