15.03.2018

Professor Bo Løfgren og ph.d.-studerende Kasper Glerup Lauridsen, der begge forsker i hjertestopbehandling, er valgt ind i Det Europæiske Råd for Genoplivnings uddannelses- og forskningskomitéer.

Forskerne Bo Løfgren og Kasper Glerup Lauridsen er netop valgt som medlemmer i forsknings- og uddannelseskomitéerne i Europæiske Råd for Genoplivning. Europæiske Råd for Genoplivning (ERC) udvikler anbefalinger for genoplivning, som bl.a. følges af Dansk Råd for Genoplivning, og udbyder træning, kurser og uddannelse baseret på den nyeste forskning indenfor området.

Bo Løfgren og Kasper Glerup Lauridsen er begge valgt ind i ERC i perioden 2018-2020, hvor de vil deltage i arbejdet indenfor basal og avanceret genoplivning, herunder bidrage til udarbejdelse af europæiske kurser og nye europæiske anbefalinger for genoplivning.

Bo Løfgren er desuden medlem af arbejdsgruppen for basal genoplivning i International Liaison Committee on Resuscitations (ILCOR), der er verdens førende organisation indenfor genoplivning, og som danner baggrund for anbefalingerne, der formuleres af Europæisk Råd for Genoplivning.

Bo Løfgren er professor i hjertestopbehandling, og er ansat ved Aarhus Universitetshospital og tilknyttet Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Randers samt Aarhus Universitet. Kasper Glerup Lauridsen er ph.d.-studerende tilknyttet Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers samt Aarhus Universitet.

Yderligere information

  • Bo Løfgren, professor og læge, tlf.: 5150 2500
  • Kasper Glerup Lauridsen, ph.d.-studerende, tlf.: 2246 7815