22.03.2018

Cheføkonoma Mona Carøe Jensen. Foto: Helle Brandstrup, Regionshospitalet Randers. 

Patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers slår dørene op til en økologisk konference onsdag den 11. april for fag- og branchefolk, der ønsker at vide mere om at bringe økologi ind i offentlige køkkener.

Det prisvindende Patientkøkken på Regionshospitalet Randers er onsdag den 11. april vært for en konference om omlægning til økologi i offentlige køkkener. Til konferencen deler Patientkøkkenets personale ud af deres erfaringer med og gode råd til fagfæller om økologisk madproduktion.

Gode råd fra fagfolk

Cheføkonomaen, slagteren, kostkonsulenten, professoren og smagsforskeren vil til konferencen fortælle om økologisk omlægning og madlavning med bl.a. fokus på ændring af arbejdsgange, menuer af sæsonens råvarer, reduceret madspild og inddragelse af brugerne.

Det bliver en dag med konkrete råd fra fagfolk til fagfolk om, hvordan man starter en økologisk omlægning i et storkøkken og hvilke gevinster, man høster. Undervejs i konferencen vil der blive serveret lækkerier fra Patientkøkkenet.

- Vi ser frem til at byde fagfæller velkommen til Regionshospitalet Randers til en dag med økologi på dagsordenen. Vi håber, vi med vores erfaringer kan inspirere flere til at gå i gang med at indføre økologi i offentlige køkkener. Vi vil i hvert fald give vores bedste råd og fortælle om vores højdepunkter og udfordringer i processen med at omlægge til økologi under et stramt budget, siger Mona Carøe Jensen, cheføkonoma ved Regionshospitalet Randers.

Køb din billet her

Konferencen finder sted onsdag den 11. april i auditoriet, Skovlyvej 9, Regionshospitalet Randers. Køb din billet inden 5. april på Plan2Learn

Se program for konferencen.

For yderligere information, kontakt:

Mona Carøe Jensen, cheføkonoma, tlf.: 2872 2642
Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf.: 4079 2609

Fakta:

  • Patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers har arbejdet med økologi siden 1992, men begyndte for alvor sin omlægning til økologi i 2009. I 2016 opnåede Patientkøkkenet Det Økologisk Spisemærke i Guld – som det første og eneste hospital i Danmark.
  • Patientkøkkenet har modtaget flere priser for sin økologiske madlavning bl.a. Le Cordon Bleu du Saint Esprit Danemark ordenens Initiativpris, De Økologisk Køkkenroser fra Landbrug og Fødevarer samt for nyligt Årets Økopris 2018 fra Økologisk Landsforening.