08.03.2018

To personer, der har deres faste gang på værtshuse i Viborg, har fået konstateret tuberkulose. Tuberkulose smitter meget sjældent, men for at være på den sikre side har Hospitalsenhed Midt indledt en indsats for at opspore, om der kan være flere smittede.

-To tilfælde i samme område gør, at vi gerne vil være på den helt sikre side. Derfor sporer vi, om der skulle være flere smittede, selvom smittefaren er lav. Tuberkulose kan behandles, så patienterne bliver raske igen, fortæller lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt, Hospitalsenhed Midt, som dækker hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter.

Værtshuse hjælper med kontakt til stamgæster
Konkret hjælper de fire værtshuse med kontakt til stamgæster, som hospitalet tilbyder en undersøgelse for tuberkulose. Hospitalsenhed Midt understreger, at det ikke er nødvendigt at holde sig væk fra værtshuse i Viborg. Borgere kan således gå trygt på værtshus, mens smitteopsporingen foregår.

-Vi vil gerne rose de fire værtshuse, som har været meget behjælpelige med kontakt til personer, som vi vil tilbyde en undersøgelse for tuberkulose. Det er en meget stor hjælp i opsporingen af mulig smitte, siger Michael Braüner Schmidt.

Hvis man i øvrigt har mistanke om, at man er blevet smittet, skal man kontakte Klinik for Lungesygdomme på Regionshospitalet Skive på telefonnummer 7844 8013 mellem kl. 8.00 og 15.00 på hverdage for at høre, om man skal undersøges for tuberkulose.


Flere oplysninger

  • Michael Braüner Schmidt, lægefaglig direktør, tlf. 7844 1102