02.11.2018

Region Midtjylland blev 2. november ramt af et netværksudfald, der gav problemer for medarbejdere på alle hospitaler og i alle regionshuse.

Netværksproblemerne startede kl. 10.24 og varede knap en halv time. Herefter var der ustabilitet i internetforbindelsen frem til kl. 11.45, hvor netværket og internettet var stabilt igen. 

Udfaldet gav problemer frem til eftermiddag i hospitalernes elektroniske patientjournalsystem, EPJ, og i bookingsystemer, da en efterreaktion gjorde systemerne meget langsomme.  

Alle systemer var påvirket

Netværksproblemerne betød, at alle systemer i regionen desværre blev påvirket. For patienter betød problemerne forsinkelser, og at ikke-akutte operationer blev udskudt. I psykiatrien blev tilgængeligheden af alarmsystemet blandt andet påvirket, og socialområdet kunne ikke tilgå registreringer og dokumentation.

Borgere med behov for akut hjælp har fået hjælp som normalt. Ambulancer blev sendt ud som de skulle, selv om medarbejdere måtte ty til mobiltelefoner, blyant og papir for at tage imod 112-opkald.

Årsagen er fundet

Problemerne opstod, fordi to komponenter der styrer netværkstrafikken ikke tog over for hinanden, som de skal, hvis den ene svigter.
Det manglende overlap fik netværket til at gå ned i hele regionen. 

It vil sammen med en leverandør afdække hændelsens præcise årsag og iværksætte korrigerende tiltag.

 .