05.11.2018 

Det Grønne Museum med Madens Hus, der ligger ved Gl. Estrup ved Auning, modtog søndag i London en international pris som "bedst til at omdanne historiske rammer til en gastronomisk attraktion".

Museet er en af Region Midtjyllands samarbejdspartnere i arbejdet med at udvikle den midtjyske region til et gastronomisk center - bl.a. i dag også initiativer under Europæisk Gastronomiregion - en blivende titel, som regionen fik i 2017. 

Læs her Det Grønne Museums pressemeddelelse i forbindelse med Food Trekking Awards 2018  (link til museets hjemmeside)

Sådan ser prisen - FoodTrekkingAwards2018 ud. Direktør for Det Grønne Museum Anne Bjerrekær holder prisen op.

Foto: Det Grønne Museum 

Det var Region Midtjylland, der indstillede Det Grønne Museum til prisen. Og i pressemeddelelsen siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S):

– Det Grønne Museum på Norddjurs ér en klasse for sig, når det handler om at omdanne historiske rammer til en gastronomisk attraktion. Det er et helt unikt sted, hvor både professionelle kokke og vi almindelige mennesker kan hente ny viden og madoplevelser. Region Midtjylland har i forvejen titlen som Europæisk Gastronomiregion, og museet med Madens Hus er et perfekt eksempel på, hvad det drejer sig om: At kombinere madoplevelser med kultur, nytænkning, formidling – og funderet ude på landet, hvor maden kommer fra. Vi er stolte af, at det også bliver bemærket internationalt.