28.11.2018

Regionsrådet i Region Midtjylland er på tværs af partiskel enige om 10 sigtelinjer der skal gælde for alle rådets kommende beslutninger. F.eks. skal regionen være i "balance", arbejde for arbejdsmiljø og arbejdsglæde og have et sundt samspil med den private sektor.

Regionsrådet besluttede i dag 10 fælles sigtelinjer, som politikerne fremover bør overveje, inden de beslutter sig for eller imod et forslag.

Udtrykkene "Et sundhedsvæsen på patientens præmisser" og "En region i balance" bliver allerede flittigt brugt, når politikerne træffer beslutninger. Knap så velkendt er måske ambitionerne om at støtte et levende kulturliv, øge anvendelsen af teknologi og digitalisering og tænke nærhed og specialisering ind i svaret på mere tryghed.

Men med vedtagelsen af 10 nye regionale sigtelinjer, vil regionsrådet i fællesskab give retning til politiske prioriteringer og beslutninger.

- Vi har forpligtet hinanden til at overveje, om et forslag for eksempel bidrager til, at Region Midtjylland går forrest i bæredygtig udvikling og grøn omstilling? Hvis ikke, bør vi tænke os om en ekstra gang forklarer regionsrådsformand Anders Kühnau (S), der også mener, at sigtelinjerne er en åbning for demokratisk dialog med til borgerne.

- Med sigtelinjerne i hånden, synes jeg det er oplagt, at borgerne spørger os, om vi f.eks. nu lige husker den om "en region i balance", når vi taler om kollektiv trafik?, mener Anders Kühnau.

 

Regionsrådets politiske sigtelinjer

  1. Et sundhedsvæsen på patientens præmisser
  2. Tryghed - er både nærhed og specialisering
  3. Et stærkt universitetshospital i højeste internationale klasse
  4. Sammen om borgernes sundhed
  5. En region i balance
  6. Øget anvendelse af teknologi og digitalisering
  7. En arbejdsplads med godt arbejdsmiljø og arbejdsglæde
  8. Region Midtjylland går forrest i bæredygtig udvikling og grøn omstilling
  9. En region med et levende kulturliv
  10. Region Midtjylland i sundt samspil med den private sektor

Regionsrådet har aftalt, at de 10 sigtelinjer skal opdateres en gang om året.

Flere oplysninger

 

Video fra regionsrådets behandling

Se video fra regionsrådets behandling af sagen 28. november 2018

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.