22.11.2018

1. januar 2019 bliver Mads Skipper sekretariatschef for Videreuddannelser i Region Nord og Kontorchef for Koncern HR, Sundhedsuddannelser i Region Midtjylland.

Mads Skipper er uddannet børnelæge (speciallæge i pædiatri) og kommer fra en stilling som ledende overlæge på Børn og Unge, Regionshospitalet Viborg.
Han er bl.a. kendt for lægepolitisk arbejde som bl.a. fællestillidsrepræsentant for Yngre Læger i Region Midtjylland og bestyrelsesmedlem i Lægeforeningen og Yngre Læger.

- Jeg ser utrolig meget frem til at arbejde med lægelig uddannelse og uddannelse generelt både strategisk og planlægningsmæssigt. Jeg har beskæftiget mig med uddannelse på mange måder og niveauer, og jeg glæder mig over at få mulighed for at bringe disse erfaringer i spil, siger Mads Skipper.

Veluddannede medarbejdere i alle stillinger

Ditte Hughes, afdelingschef, Koncern HR i Region Midtjylland, glæder sig til samarbejdet om at udvikle alle faggrupper herunder blandt andre sygeplejersker, psykologer, fysioterapeuter, læger og andre faggrupper.

- Jeg ser frem til at byde Mads velkommen og sammen med ham bidrage til at medarbejdere på sundhedsområdet er kompetente og veluddannede, så vi via dem kan styrke patientsikkerhed og kvalitet, siger Ditte Hughes.

Mads Skipper havde i en årrække det politiske hovedansvar for uddannelses- og forskningsområdet i Lægeforeningen og var som medlem af Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse med i flere nationale arbejdsgrupper.

- Den lægelige videre- og efteruddannelse har udviklet sig utrolig meget igennem de sidste 10 år, men vi kan blive endnu bedre, også til at inddrage og udvikle den tværfaglige uddannelse generelt, siger Mads Skipper. 

Forsker i lægers videreuddannelse


Mads Skipper har en ph.d. i medicinsk uddannelse med fokus på lægers videreuddannelse i en klinisk hverdag og arbejdstilrettelæggelsens betydning. Han forsker fortsat i lægelig uddannelse med nationalt og internationalt samarbejde og er tilknyttet Center for Sundhedsvidenskabelige Uddannelser (CESU) på Aarhus Universitet.

Som sekretariats- og kontorchef får Mads Skipper ansvar for strategisk rådgivning, planlægning og udvikling af sundhedsuddannelser, og for at sikre, at nuværende og fremtidige medarbejdere i sundhedsvæsnet har de rette kompetencer. Desuden får han ansvar for at udvikle den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord, der omfatter Region Nordjylland og Region Midtjylland.

Formand for Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord, Lone Winther, glæder sig meget til samarbejdet.

- Jeg kender Mads som en meget dygtig og vidende læge på området med lægelig uddannelse og som en person, der er i stand til at se mange vinkler på tingene og dermed finde de bedste løsninger.

Han vil kunne være med til at udvikle og fastholde videreuddannelsesregion Nords flotte førende position indenfor lægelig uddannelse, siger Lone Winther.

Fakta

  • Mads Skipper er 40 år.
  • Han er uddannet:
    Cand. Med. fra Aarhus Universitet i januar 2005
    Speciallæge i pædiatri (børnelæge) i december 2017
    Ph.d. fra Aarhus Universitet juni 2016 i medicinsk uddannelse med fokus på lægers videreuddannelse i en klinisk hverdag og arbejdstilrettelæggelsens betydning.
  • Mads Skipper har siden 1. december 2017 været ledende overlæge på Børn og Unge, Regionshospitalet Viborg, Hospitalsenhed Midt.
  • 1. januar 2019 tiltræder han som sekretariatschef for Videreuddannelsessekretariatet Region Nord og Kontorchef for Koncern HR, Sundhedsuddannelser i Region Midtjylland.
  • Hans forgænger, Berit Bjerre Handbjerg, forlod Region Midtjylland til fordel for et job som cheflæge i Det Grønlandske Sundhedsvæsen.

Flere oplysninger

  • Mads Skipper, ny sekretariatschef for Videreuddannelsessekretariatet Region Nord og Kontorchef for Koncern HR, Sundhedsuddannelser i Region Midtjylland. Tlf. 6146 3137, mail madsskip@rm.dk
  • Lone Winther, Formand for Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse, Videreuddannelsesregion Nord, og lægefaglig direktør Regionshospitalet Randers. Tlf. 4027 8297 lonewint@rm.dk
  • Ditte Hughes, afdelingschef, Koncern HR Region Midtjylland. tlf. 2066 1412, dh@rm.dk