28.11.2018

I sidste uge flyttede patienterne i sengeafsnittene, og i går åbnede ambulatorierne i psykiatriens nye hospital i Skejby. Dermed er de 166 år gamle bygninger i Risskov historie for psykiatrien, og et nyt og tidssvarende hospital er taget i brug.

- Flytningen er gået rigtig godt og patienterne tog flytningen stille og roligt, konstaterer lægefaglig direktør Per Jørgensen på baggrund af de tilbagemeldinger, der er kommet ind fra sengeafdelingerne.

Han er godt klar over, at de fordele der er ved, at hospitalerne for fysisk og psykiske sygdomme ligger ved siden af hinanden, ikke kan høstes fra dag et.

- Det at flytte, hvad enten det er privatbolig eller arbejdsplads, kræver noget tilvænning. Derfor håber vi også på tålmodighed fra patienter, pårørende og personale, siger Per Jørgensen.

Han ser frem til, at de første erfaringer fra det nye hospital tikker ind.

- Hvis noget af det, vi har planlagt, viser sig ikke at slå til i virkeligheden, er vi selvfølgelig åbne over for at ændre det. Men nu skal vi først til at lære huset og de nye arbejdsgange at kende, understreger han.

Tid til at finde frem til en ny kultur

Fra politisk side er regionsrådsmedlemmerne udmærket klar over, at en flytning tager tid. Og at det kan være svært at slippe 166 års historie fra den ene dag til den anden.

- Fra politisk side har vi fuld forståelse for, at det tager tid at opbygge en ny kultur på en helt nyopført arbejdsplads. Vi er også bevidste om, at de patienter, der er i ambulant behandling – og derfor ikke indlagt på hospitalet – skal vænne sig til det nye sted, siger formanden for Psykiatri- og socialudvalget Jacob Klærke.

Han forklarer, at politikerne godt er klar over, at der kan komme ting hen ad vejen, som skal laves om.

- Nu skal patienter og personale have tid til at finde sig til rette. Så må vi se om vi skal ændre noget, siger udvalgsformanden

Flere oplysninger

  • Jacob Klærke (SF), formand Psykiatri- og socialudvalget, jacob.klaerke@rr.rm.dk, tlf. 2683 7496
  • Per Jørgensen, Lægefaglig direktør, Psykiatri og Social
    pej@rm.dk, tlf. 2066 3384