15.10.2018

Den tidsbegrænsede parkering ved Regionshospitalet Viborg ændres, så man nu kan parkere 1 time ad gangen. Patienter, pårørende og ansatte kan parkere i længere tid, hvis de registrerer nummerpladen på deres bil. 

Regionsrådet besluttede den 27. september sidste år at indføre tidsbegrænset parkering ved Regionshospitalet Viborg. De nye regler blev meldt ud den 21. september i år og trådte i kraft den 1. oktober. Reglerne skal sikre, at patienter, pårørende og ansatte kan parkere på hospitalets parkeringspladser, når de har en tid på hospitalet, skal besøge en indlagt person eller skal på arbejde. 

De nye parkeringsregler medfører, at det er muligt for patienter og pårørende at parkere på hospitalets parkeringspladser i en tidsbegrænset periode. Regionsrådet besluttede sidste år, at tidsbegrænsningen skulle være i overensstemmelse med parkeringsreglerne i Viborgs midtby. 

Nu kan man parkere ved hospitalet 1 time ad gangen

I første omgang var den tidsbegrænsede parkering fastsat til, at man kunne parkere i op til 3 timer ad gangen. Efter tidsbegrænsningen i midtbyen er blevet ændret til 1- og 2-timers parkering i slutningen af september, oplever hospitalet et større pres på parkeringspladserne, og derfor er der behov for også at regulere tidsbegrænsningen tilsvarende. Regionshospitalet Viborg ændrer derfor nu den tidsbegrænsede parkering for en midlertidig periode, så man kan parkere 1 time ad gangen. 

Patienter og pårørende skal derfor inden for den første time på hospitalet registrere deres bils nummerplade på en tablet i den hospitalsafdeling, de har ærinde i. Hospitalet har installeret tablets i alle afdelinger, og ved hospitalets parkeringspladser er der opsat nye skilte, der forklarer reglerne. 

- Vi er glade for at have fået en ny parkeringsløsning, men vi ser os nødsaget til at regulere vores regler midlertidigt, så de svarer til midtbyens generelle parkeringsregler. Vores primære opgave er at tage bedst muligt hånd om vores patienter, og det gør vi blandt andet ved at sikre, at de kan parkere, når de kommer på hospitalet. Samtidig skal vi sørge for at overholde vores fastlagte programmer, og det kræver, at vores patienter kommer til tiden og ikke kører forgæves rundt for at lede efter en parkeringsplads, siger Thomas Balle Kristensen, der er konstitueret hospitalsdirektør på Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Viborg hører under. 

Hvis man overtræder de nye regler og parkerer på en af hospitalets p-pladser længere tid end 1 time uden at registrere sin bil, så er konsekvensen, at parkeringskontrollen udsteder en parkeringsbøde til bilens ejer. 

Hospitalet er opmærksom på de aktuelle problemer med parkering i Viborg midtby og vil løbende følge situationen.

Yderligere oplysninger 

  • Mette Toftdahl, servicechef, Hospitalsenhed Midt, tlf. 2381 5235