Fremmødet var stort, da hospitalet søndag formiddag holdt åbent hus på byggepladsen for det nye akutcenter. Se flere billeder nederst på siden her. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

03-09-2018

Gæsterne strømmede til, da Regionshospitalet Viborg holdt åbent hus på byggepladsen for det nye akutcenter. Med sig hjem tog de et indblik i, hvad det nye akutcenter skal indeholde – og en fornemmelse af det store arbejde, som venter forude, inden de 25.500 nye kvadratmeter kan tages i brug.

- Vi er både glade og stolte over, at så mange havde lyst til at bruge en søndag formiddag på at besøge os. Det vidner om en stor interesse for det lokale hospital og det nye akutcenter, vurderer hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Sammen med projektchef Jeppe Juul Hansen stod han klar ved indgangen for at byde velkommen, da Regionshospitalet Viborg søndag formiddag holdt åbent hus på byggepladsen. Og da byggehegnet efter tre timer blev lukket igen, var besøgstallet nået helt op på 1500. Det er markant flere end sidste år, da rundt regnet 1200 gæstede byggepladsen.

- Mens vi sidste år kunne vise et råt hus og skitserne til et hospital frem, kunne vores gæster i år se et akutcenter med malede vægge, sengepaneler og skabe flere steder. Det begynder for alvor at ligne et hospital, og man kan for alvor begynde at fornemme den hverdag, der skal være i bygningen, siger Lars Dahl Pedersen.

Fokus på indhold
Det var tredje gang, Regionshospitalet Viborg åbnede dørene til byggepladsen, og igen i år skete det i samarbejde med Danske Regioner.

I Viborg kunne dagens gæster følge en markeret rute gennem fire at det nye akutcenters etager. Undervejs på ruten var 15 bemandede poster klar, og her kunne gæsterne blandt andet høre om de nye og bedre muligheder for samarbejde på tværs af afdelinger, sygepleje og behandling på ensengsstuer, moderne undersøgelse og behandling på Skopi-klinikken og de skræddersyede rammer om de akutte patienter.

Samtidig var det mulighed for at se den nye ambulancehal og kigge ind i en af Præhospitalets ambulancer, ligesom det nye patientkaldeanlæg blev demonstreret.

Næsten færdige – og så alligevel ikke helt
Fra Projektafdelingen stod medarbejdere klar til at fortælle om de mange tekniske installationer, og hvordan hospitalet fremover vil gøre det nemmere for patienter og pårørende at finde rundt på det 120.000 kvadratmeter store hospital. Og også det forestående arbejde med at forvandle den snart færdige bygning til et velfungerende hospital kunne gæsterne få et indblik i.

- Vi har forsøgt at lægge et program, som dels fortæller om indholdet i det nye akutcenter og dels viser, hvorfor det er så komplekst og tidskrævende at bygge et hospital, fortæller sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen.

Hun peger på, at selv om bygningen efterhånden ser næsten færdig ud, så venter der et stort arbejde med at montere og installere udstyr – lige fra knagerækker til avancerede skannere – inden læger og sygeplejersker kan flytte ind og tage imod første patient midt i 2019 i gennemtestede rammer.

Ud over arrangementet i Viborg benyttede også Regionshospitalet Horsens og Aarhus Universitetshospital anledningen til at byde indenfor på deres