06.09.2018

To af de hjertemedicinske overlæger i Akut Hjerteklinik på Regionshospitalet Randers, Liv Gøtzsche og Tage Jensen. Foto: Helle Brandstrup Larsen.

10. september åbner Regionshospitalet Randers en Akut Hjerteklinik, der skal undersøge og behandle akutte syge borgere med mistanke om hjertesygdomme. Klinikken skal sikre borgerne, der henvises direkte til klinikken fra egen læge, en god og hurtig behandling uden unødig indlæggelse.

Borgere i Randers-, Favrskov-, Norddjurs og Syddjurs kommuner, der pludselig oplever akut opståede symptomer på en hjertesygdom, kan fra 10. september blive henvist til Akut Hjerteklinik på Regionshospitalet Randers for hurtig hjertemedicinsk vurdering og behandling.

Det er praktiserende læger, der henviser til Akut Hjerteklinik via telefonisk aftale med en af klinikkens speciallæger.

- Vi ser frem til at åbne Akut Hjerteklinik, hvor vores hjertemedicinske læger og sygeplejersker står klar til at tage imod borgere, der pludseligt oplever akutte hjerteproblemer. I klinikken undersøger vi, om vi kan give borgerne den nødvendige behandling på stedet, eller om de har brug for indlæggelse, siger overlæge Liv Gøtzsche, Akut Hjerteklinik på Regionshospitalet Randers.

Hurtig vurdering uden indlæggelse

Tidligere har praktiserende læger henvist alle akutte syge borgere med hjerteproblemer til indlæggelse i Akutmodtagelsen. Men med Akut Hjerteklinik vil borgere nu kunne gå direkte fra egen læge til behandling i klinikken og dermed undgå en unødig indlæggelse.

- For nogle patienter vil akut indlæggelse stadig være nødvendig, men det vurderer vi i hvert enkelt tilfælde i samråd med hospitalets hjertemedicinske personale. Vi forventer, at de fleste akutte syge borgere med mistanke om hjertesygdom nu vil kunne gå direkte i Akut Hjerteklinik i stedet for at blive indlagt på hospitalet, og at de her vil opleve en kompetent og hurtig afklaring på deres hjerteproblemer, fortæller Thomas Clausen, praktiserende læge hos Lægerne Tronholmen i Randers.

Oplever borgere symptomer på blodprop i hjertet (pludselige kraftige brystsmerter bag brystbenet med udstråling til armene, halsen og kæben samt svimmelhed, besvimelse og svær åndenød), er det vigtigt at ringe 112 med det samme – og uanset tidpunkt på dagen.

Åbningstider i Akut Hjerteklinik

Akut Hjerteklinik er en dagklinik for akut opståede hjerteproblemer. Behandling sker via henvisning fra egen læge.

Klinikken er åben alle hverdage kl. 8.00-16.00. Akut Hjerteklinik får adresse på Østervangsvej 54, Indgang C, plan 5.

For yderligere information, kontakt:

Liv Gøtzsche, overlæge i Akut Hjerteklinik, tlf.: 78421780