13.09.18

Henover efteråret rykker entreprenørmaskinerne ind på det socialpsykiatriske bosted Tangkær i Ørsted. Her skal de bygge nye boliger til psykisk syge mennesker. Byggeriet baner vej for en udvidelse af Tangkær med 10 ekstra pladser.

Udvidelsen sker efter ønske fra flere kommuner i regionen, der har efterspurgt flere pladser til en gruppe af borgere, som Tangkær i forvejen har en stor ekspertise i at tage sig af.

- Det er psykisk syge mennesker, der har svært ved at overskue deres liv og organisere deres hverdag. De skal have hjælp til rigtigt mange ting og indimellem kan de også have en adfærd, der kan opleves som voldsom, forklarer Heinz Jacob, der er områdechef for Specialområde Socialpsykiatri Voksne, som Tangkær hører under.

Sammen med udvidelsen følger der 15 nye arbejdspladser, da boligerne skal have tilknyttet socialpædagoger i døgnvagter.

De tre første boliger stod klar allerede sidste år, og de første beboere er flyttet ind her. De sidste syv boliger ventes klar til november.

Orienteringsmøde
Tangkær holder orienteringsmøde om de nye pladser for naboer og andre interesserede. Mødet finder sted på Sygehusvej 31 i Ørsted mandag 8. oktober 2018 kl.18-19. Tilmelding til tangkaer@ps.rm.dk

Flere oplysninger
Heinz Jacob, områdechef, tlf. 78 47 70 81.