05.09.2018

Hvordan undgår vi, at køn afgør, hvordan unge ser på deres muligheder for uddannelse og karriere? Det spørgsmål bliver omdrejningspunktet for femte udgave af Uddannelsesdebatten i Nørre Nissum, som Region Midtjylland er med til at arrangere.

Nørre Nissum i Nordvestjylland bliver den 7.-8. september endnu en gang fyldt med mennesker, der brænder for uddannelse. Det sker, når den årlige Uddannelsesdebat løber af stablen med deltagelse af politikere, eksperter, debattører, komikere og helt almindelige mennesker. 

Årets program har fokus på køn og byder som tidligere år på eksperter fra ind- og udland, såsom ministre, debattører og andre, der brænder for uddannelse. Blandt andet kan man møde Undervisningsminister Merete Riisager (LA), minister for ligestilling Eva Kjer Hansen (V), kønssociolog Cecilie Nørgaard, forfatter Mette Korsgaard og komiker Sanne Søndergaard, der skal tale om, hvorvidt kreativitet er forskellig fra piger til drenge.

Kampen for de rette kompetencer 

Uddannelsesdebatten arrangeres af Skolebyen Nørre Nissum i samarbejde med Lemvig Kommune, VIA University College og Region Midtjylland og der er store forventninger. Næstformand for Regionsrådet, Hanne Roed (R), glæder sig blandt andet til at tale om den Midtjyske Teknologipagt, hvor mere end 30 uddannelsesinstitutioner, virksomheder og offentlige aktører arbejder for at få flere unge, ikke mindst piger, med naturvidenskabelige, tekniske og digitale kompetencer (STEM). 

- Hvis vi skal vinde kampen for at sikre de nødvendige kompetencer til fremtidens erhvervsliv i regionen, er det afgørende, at vi håndterer de ubalancer, som køn skaber i dag. Vi skal finde ud af, hvordan vi får flere piger til at vælge uddannelse inden for de naturvidenskabelige og tekniske fag. Samtidigt skal vi løse den udfordring, at mange drenge falder fra i det nuværende uddannelsessystem, siger Hanne Roed.

Pressen er velkommen begge dage. Der er rig mulighed for interviews og networking i programmets mange aktive og indlagte pauser.

Læs hele nyheden og find programmet hos VIA her 

Den står bl.a. på debat om kønsforskelle i uddannelsessystemet, når eksperter, politikere og interesserede borgere  i Nr. Nissum  7. og 8. september mødes til Uddannelsesdebatten i Nr. Nissum

Den står bl.a. på debat om kønsforskelle i uddannelsessystemet, når eksperter, politikere og interesserede borgere  i Nr. Nissum  7. og 8. september mødes til Uddannelsesdebatten i Nr. Nissum. Foto. VIA/Arkiv