29.08.2019

COLOURBOX4767073_540x216.jpgFoto: Colourbox

Ordblinde studerende i Region Midtjylland kan fortsat få hjælp hos Institut for Kommunikation og Handicap (IKH) til at gennemføre en kort eller mellemlang videregående uddannelse. Tilbuddet har været i udbud og her har instituttet genvundet kontrakten.

Som ordblind studerende kan det være en udfordring at gennemføre en kort- eller mellemlang videregående uddannelse. Men det er muligt at søge hjælp gennem statens specialpædagogiske støtte SPS.

SPS-tilbuddet består af specialiserede læse- og skrivevejledere samt IT-konsulenter, der har erfaring med at hjælpe ordblinde studerende.

- Med den rigtige vejledning er det muligt at styrke de studerendes initiativer og vedholdenhed i forhold til at gennemføre deres studie, siger områdechef Gaby Juhl fra IKH.

- Det er glædeligt, at IKH kan forsætte med at hjælpe studerende med ordblindhed. Når IKH får opgaven, så er det et vidne om den høje kvalitet IKH er i stand til at levere i samarbejdet med studie-vejlederne og de studerende, siger Jacob Isøe Klærke, formand for Psykiatri- og socialudvalget i Region Midtjylland.

IKH har varetaget SPS-tilbuddet i Region Midtjylland siden 2011.
Opgaven er tildelt af Styrelsen for Kvalitet og undervisning


Kontakt
• Områdechef Gaby Juhl på 29 22 19 01.
• Udvalgsformand Jacob Isøe Klærke på 26 83 74 96.

Læs mere
• Info om IKHs specialpædagogiske støtte til ordblinde studerende: https://link.rm.dk/2VLGjgh

• Case med Hannah, der fik hjælp til studierne: https://link.rm.dk/ordblindhed