26.08.19

Samarbejdet mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner krydsede regionsgrænsen til Kulturmødet på Mors og viste eksempler på, at partnerskab skaber værdi for kulturen.

Kultur skaber værdi - samarbejde om kultur skaber endnu mere. Det viste Kulturhovedsåret Aarhus 2017, og fortsættelsen af kultursamarbejdet mellem region og kommuner i Europæisk Kulturregion fortsætter med at skabe både mening og værdi.

Sådan lød det samstemmende fra midtjyske kulturaktører og politikere, da Europæisk Kulturregion torsdag og fredag i sidste uge indtog Kulturmødet på Mors. Scenen i Lysskoven bød her på debat, workshops og masser af smagsprøver på, hvordan et partnerskab på kulturområdet skaber nye veje til gavn for både kulturinstitutionerne og borgerne.

Se mere her:

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Håber på fortsat samarbejde

Regionsrådet var repræsenteret i Lysskoven ved 1. næstformand Hanne Roed (R) samt formand for Udvalget for Regional Udvikling Jørgen Nørby (V), der åbnede scenen fredag. Han understregede, at penge til kultur er godt givet ud.

- Da kommunerne i fællesskab med regionen sagde, hvad kunne vi sammen - hvad fik vi ud af Aarhus 2017? Så ønskede man at fortsætte, og det er det vi nu ser folde sig ud mere og mere, sagde han blandt andet.

De midtjyske kommuner var repræsenteret ved formand for kultur, fritid og idræt i Silkeborg Kommune, Johan Brødsgaard (R). Også han glæder sig over resultaterne i Europæisk Kulturregion:

- Når vi snakker kultur, lader vi os som brugere jo ikke begrænse af kommunegrænser. Uanset om vi er lokale eller turister. Det er de gode oplevelser, der tæller. Dem kan vi skabe lokalt, men vi kan endnu mere, hvis vi bakker hinanden op - og satser regionalt, sagde han.

Find yderligere billeder og video fra Kulturmødet på Mors herunder eller på Regional Udviklings Linkedin-side her.

Følg også Europæisk Kulturregion på Facebook her: www.facebook.com/Kulturregion/