01.02.2019

Alles Lægehus skal fra 1. april og mindst tre år frem drive Fursund Lægehus

Region Midtjylland har netop valgt Alles Lægehus til at overtage driften af Fursund Lægehus. Med aftalen er patienter på Fur og i Nordsalling sikret lægehjælp i mindst tre år, efter læge Søren Peter Krarup 1. april går på velfortjent pension.

- Jeg er glad for at vi med aftalen kan fastholde lægehjælpen til patienterne i lægehuset, siger Annette Roed, formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland.

Klare kvalitetskrav i aftalen

Alles Lægehus vil ansætte læger til at drive Fursund Lægehus.

Firmaet driver allerede lægeklinik for Region Midtjylland på Thyholm og Endelave og driver derudover lægehuse i 15 andre byer. Alles Lægehus skal leve op til samme kvalitetskrav og vilkår som andre lægehuse.

- Vi ser frem til at byde patienterne velkommen i Alles Lægehus Fursund, og vi er glade for, at kunne være med til at sikre lægedækningen for de ca. 2000 borgere, som er tilknyttet lægehuset. Vi har et fint lægenetværk med interesse i netop dette område, derfor er vi også positive for vores rekrutteringsmuligheder til lægehuset, siger Linda Matzen, Administrerende direktør, CEO, i Alles Lægehus.

Aftalen med Alles Lægehus gælder for tre år og kan forlænges med et år. Aftalen rummer bl.a. krav om, at patienter efter en opstartsperiode kan få tilknytning til faste læger i længere perioder på mindst seks måneder.

Når aftalen udløber, vil regionen forsøge at afsætte Fursund Lægehus til en praktiserende læge. Lykkes det ikke, bliver driften af lægeklinikken sendt i udbud igen.

- Vi har før set, at en udbudsklinik har banet vejen for at vi kan afsætte en lægeklinik til en blivende praktiserende læge. På langt sigt håber jeg, at det også lader sig gøre her, siger Annette Roed.

Fakta

  • Alles Lægehus skal fra 1. april drive Fursund Lægehus, der har plads til to læger.
  • Aftalen med Alles Lægehus gælder for tre år og kan forlænges med et år. Når aftalen udløber, vil regionen igen forsøge at afsætte lægehuset til en eller flere praktiserende læger. Og sende driften af lægehuset i udbud, hvis det ikke lykkes.
  • WeCare Holding købte i 2018 Falck Lægehuse og klinikkerne har i 2018 skiftet navn til Alles Lægehus. Ejer er Thomas Helt, der er tidligere vicedirektør i sundhedskoncernen Falck Healthcare.
  • Alles Lægehus driver allerede lægehuse for Region Midtjylland på Thyholm og Endelave. Derudover driver firmaet lægehuse i 15 byer.
  • Region Midtjylland modtog tre bud på at drive Fursund Lægehus. Ingen praktiserende læger ønskede at overtage klinikken.
  • Søren Peter Krarup har været læge i Nordsalling siden 1981.
  • Fursund Lægehus er bygget af Region Midtjylland for at sikre attraktive vilkår for nuværende og kommende læger. Lægehuset med landets nok smukkeste udsigt blev indviet i 2012.

Yderligere information