20.02.2019

Nordic Medicare skal fra 1. maj 2019 og mindst tre år frem drive Lægehuset i Bøvlingbjerg.

Region Midtjylland har netop valgt Nordic Medicare til at overtage driften af Lægehuset i Bøvlingbjerg. Med aftalen er lægehusets ca. 3200 tilmeldte borgere sikret lokal lægehjælp i mindst tre år.

- Nordic Medicare driver allerede lægeklinik for os i Lemvig og hjælper os fx med at få ferieplanen for lægerne i området til at gå op. Jeg er rigtig tilfreds med at Nordic Medicare vil drive lægeklinikken for os, så vi kan fastholde lægehjælpen i nærområdet. Det har vi arbejdet aktivt på, siger Annette Roed, formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland.

- Vi glæder os til at byde borgerne i Bøvlingbjerg velkommen! Hos Nordic Medicare vil vi gøre alt hvad vi kan for, at borgerne vil opleve, at vi har maksimal tilgængelighed, minimal ventetid og besidder et meget kompetent sundhedsfagligt personale som yder et højt serviceniveau, og det er en stor glæde for os, at det faste personale fortsætter, siger Niels H. Riewerts Eriksen, speciallæge og Sundhedsfaglig direktør i Nordic Medicare.

Målet er en ny fast læge

Aftalen med Nordic Medicare gælder for tre år og kan forlænges med et år. Når aftalen udløber, vil regionen igen sende driften af lægeklinikken i udbud.

- Vi havde gerne overdraget klinikken til en praktiserende læge, men da ingen stod klar til at overtage, er jeg rigtig glad for at vi på den her måde kan fastholde det lokale lægetilbud. Mit håb er, at en eller flere læger står klar til at overtage klinikken, når vi udbyder den igen, siger Annette Roed.

Nordic Medicare ansætter læger til at drive klinikken i Bøvlingbjerg. Aftalen rummer bl.a. krav om, at patienterne får tilknytning til en læge i længere perioder. I Lemvig har Nordic Medicare drevet lægeklinik for Region Midtjylland i 2015-2019.

Fakta

  • Nordic Medicare overtager driften af lægehuset på Fårevej 143 i Bøvlingbjerg 1. maj 2019. Aftalen gælder for tre år og kan forlænges med et år.
  • Nordic Medicare driver i forvejen 15 lægeklinikker i Danmark.
  • Lægerne Dorte Haack Jensen og Mette Johansen har sammen ejet og drevet lægehuset. Dorte Haack Jensen kom til i 1998 og Mette Johansen i 2016.

Yderligere information