Regionshospitalet Lemvig søger nu læger til den lægeklinik, regionen 1. september opretter i Lemvig Sundheds- og Akuthus.

Den nye lægeklinik åbner 1. september i nyrenoverede lokaler på Regionshospitalet Lemvig, når regionen overtager ansvaret for de patienter, der i dag er tilknyttet Nordic Medicare Lemvig.

Ambitionen er at ansætte 5 speciallæger i almen medicin og flere sygeplejersker og sekretærer til klinikkens patienter. Klinikken drives af Hospitalsenheden Vest og Region Midtjylland, og er den første af regionsklinik i Region Midtjylland.

Samme krav til alle læger

Patienterne skal have samme lægehjælp på lægeklinikken som hos andre praktiserende læger. Lægerne skal leve op til de samme krav som alle andre praktiserende læger (speciallæger i almen medicin).

Lægeklinikken i Lemvig Sundheds- og Akuthus oprettes som forsøg i seks år og skal udover at sikre lokal lægehjælp til borgere i Lemvig Kommune også være med til at udvikle nye tilbud, der kan sikre borgerne i Lemvig kommune en tryg og sikker adgang til sundhedsvæsenet.

Borgerne inviteres til sundhedsdebat

I løbet af foråret inviterer Lemvig Kommune og Region Midtjylland borgerne med i et tæt samarbejde om lokale sundhedstiltag. Borgernes bidrag skal bl.a. bruges i arbejdet med Lemvig Sundheds- og Akuthus.

Udgangspunktet for den nye lægeklinik bliver et praksisfællesskab baseret på patientfokus og nytænkning. Inspirationen kommer bl.a. fra Lægefællesskabet i Grenå, der for nylig modtog Dagens Medicins hæderspris "Den Gyldne Skalpel" for nytænkning af høj kvalitet i sundhedsvæsenet.

- Jeg er meget optaget af at sikre, at borgerne i Lemvig har de praktiserende læger, de har brug for. Vi ved, at nyuddannede læger vægter faglige fællesskaber højt. Her får de både alle fordelene ved at være familielæge og bliver en del af det faglige fællesskab på hospitalet, siger Annette Roed, formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland.

Lægerne i den nye lægeklinik bliver ansat i afdeling for Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering i Hospitalsenheden Vest.

Praktiserende læger i Region Midtjylland har i gennemsnit 1621 patienter per læge. Ifølge lægernes overenskomst kan en læge have 1550-2700 patienter tilknyttet. Med 6.900 patienter til fem læger får den nye klinik ca. 1380 patienter til hver læge.

- Vi vil gerne give lægerne plads til at forske, udvikle behandlinger til gavn for borgerne og til at arbejde tæt sammen med hospitalet og Lemvig Kommune om Lemvig Sundheds- og Akuthus, som klinikken bliver en del af, siger Annette Roed.

Netop nu annoncer hospitalet efter praktiserende læger (speciallæger i almen medicin) til klinikken.

Fakta

  • Klinik for Almen Medicin i Lemvig får ca. 6.900 patienter fra Lemvig og omegn.
  • Fagligheden skal være i top og patienter med størst behov for lægehjælp skal sikres mere lægetid end andre patienter.
  • Hospitalet vil ansætte 5 almenmedicinske speciallæger, 3-4 sygeplejersker og 1-2 sekretærer til klinikken.
  • Klinikken skal arbejde tæt sammen med Lemvig Kommune om at sikre at sundhedstilbud indrettes på patientens præmisser.
  • Klinikken skal være med til at udvikle og teste nye it-løsninger, der kan hjælpe borgerne til smidigere behandling.
  • Arkitektfirmaet Søren Andersen Arkitekter skal bygge lokalerne til lægeklinikken, der bliver en del af Lemvig Sundheds- og Akuthus.
  • Læs mere om klinikken og stillingerne

Flere oplysninger