18.01.2019

BedsteHospital_logo.jpg


Regionspsykiatrien Horsens er for andet år i træk kåret til de bedste til behandling af skizofreni. De andre afdelinger i psykiatrien sætter sig desuden på langt de fleste pladser i top 10. Det viser Dagens Medicins årlige analyse af Danmarks bedste hospitaler og afdelinger inden for 70 forskellige behandlinger baseret på en opgørelse af kliniske databasetal.

Sidste år blev førstepladsen delt mellem tre psykiatriske afdelinger i Region Midtjylland, men i år scorer Regionspsykiatrien Horsens så højt på en bred række af kvalitetsindikatorer i forhold til udredning og behandling af patienter med skizofreni, at man trækker fra i toppen af feltet, skriver Dagens Medicin.

Regionspsykiatrien Horsens klarer sig godt inden for flere vigtige indikatorer i skizofrenidatabasen, bl.a. i forhold til andelen af patienter, som udredes af en speciallæge, eller andelen af patienter, som bliver udredt for deres kognitive funktion.

Dagens Medicin fremhæver, at der i Horsens er et stærkt fokus på vidensbaseret ledelse og nære relationer til patienter. Samtidig fremhæves det, at afdelingen har en systematisk tilgang til udvikling.


FAKTA

Her er Region Midtjylland placeret på ranglisten for skizofreni:

1. Regionspsykiatrien Horsens
2. Regionspsykiatrien Midt
2. Afdeling for Psykoser (Risskov)
5. Afdeling for Depression og Angst (Risskov)
6. Regionspsykiatrien Randers
8. Retspsykiatrisk Afdeling (Risskov)
10. Regionspsykiatrien Vest (Herning/Holstebro)