02.07.2019

Regionsrådet har godkendt, at Region Midtjylland opfører to nye topmoderne datacentre ved Regionshospitalet Gødstrup tæt på Herning.

For et år siden afsatte regionsrådet 3. mio. kr. til projekteringen af de nye datacentre. Den 26. juni i år blev projektplanen for etableringen af de nye centre godkendt. Næste fase er udbud af respektive entrepriser, hvor 1. entreprise er bygning af råhuset. Byggeriet af råhuset forventes, at kunne starte 30. september i år.

Mere økonomisk og energieffektiv

De nye datacentre skal erstatte fire centre, som regionen i dag har i Horsens og Holstebro samt ved Aarhus Universitetshospital og hos Itadel i Skejby, der er leverandør til Region Midtjylland. Datacentret i Holstebro er en del af hospitalet og lukkes derfor i forbindelse med udflytningen.

De nye centre bliver betydelige mere bæredygtige og driftsøkonomiske, da de store dele af året eksempelvis kan anvende frikøling. Det forventes at datacentrene kan reducere det nuværende energiforbrug med op til en tredjedel. Prisen for opførelsen af de nye centre lander på 53,3 mio. kr.

De to datacentre står efter planen klar til brug i slutningen af 2020.

Fakta

Se sagen på regionsrådsdagsordenen.

Kontaktoplysninger

  • Regionsrådsformand Anders Kühnau, tlf. 2360 2768
  • It-direktør Claus Kofoed, 2112 5905
  • Hospitalsdirektør Poul Michelsen, tlf. 2137 5007