11.06.2019

Tirsdag 11. juni blev de nye vægudsmykninger på det akutte børneafsnit på Aarhus Universitetshospital officielt indviet

På det akutte børneafsnit på Aarhus Universitetshospital er væggene ikke længere kolde og hvide. De er nemlig blevet udsmykket med fantasifulde illustrationer af dyr, planter og mennesker, og tirsdag 11. juni blev udsmykningen officielt indviet og præsenteret ved en fernisering med børnebobler og besøg fra hospitalsklovnene.

Det er kunstner Karina Bækkelund, der har stået for at illustrere væggene med motiver, der vækker nysgerrigheden og fantasien og indbyder til at gå på opdagelse, men der har også været mere praktiske overvejelser inde over. For eksempel havde afdelingen et ønske om at gøre det lettere at finde hen til afsnittet fra etagen ovenover, og derfor mødes patienterne her af et motiv med en svampesamler. Ved at følge sporet af svampe, finder man hen til afsnittet. Med illustrationerne er der også lagt op til små historier, som børnene kan være med til at udforme.

 

- Motiverne skal appellere til en bred aldersgruppe, og derfor er der illustrationer i alle højder på væggene. Der er nogle motiver, der appellerer mest til de små, mens andre appellerer mere til de voksne, så de også kan få et smil på læben. Jeg håber, at både børn og voksne kan få nogle små historier ud af det, mens de er her, fortæller Karina Bækkelund.

Derudover var det vigtigt for både Karina Bækkelund og afdelingen, at ingen af motiverne signalerede sygdom og hospital. Omdrejningspunktet er i stedet natur og leg.

- Man skal kunne føle sig godt tilpas i afdelingen, uanset om man er to år eller 17 år eller kommer som mor eller far. Vi har længe ønsket os noget, der kunne byde velkommen på en god måde, og vi kan slet ikke sige, hvor glade vi er for resultatet. Det betyder rigtig meget, fortæller afdelingssygeplejerske Bente Majgaard.

I første omgang var der ikke økonomi til at udsmykke afdelingen, men det kom der ved hjælp af det årlige, velgørende cykelløb "Giv 24 timer til syge børn", der arrangeres af cykelentusiasten Allan Søndergaard. Siden 2011 har "Giv 24 timer til syge børn" i alt udløst sponsorater til forskellige formål for syge børn på Aarhus Universitetshospital for 418.602 kroner. Det er personalet, der hvert år bestemmer, hvad pengene skal gå til. Allan Søndergaard var derfor med til indvielsen for at se det færdige resultat.

- Jeg synes, det er fantastisk spændende. Vi er meget stolte over at være med til at sætte vores præg på det, fortæller Allan Søndergaard.