02.05.2019

Læge Martin Aagaard Poulsen i Borris udvider sin klinik, og håber, at nogle Skjern-patienter vil flytte til klinikken

I foråret overdrog Tinghuslægerne 1. sal i Skjern en ledig lægestilling til Region Midtjylland. Derfor skal ca. 1000 af klinikkens patienter per 1. august 2019 vælge ny læge. Alle berørte borgere vil om kort tid få brev om deres muligheder for lægeskift i maj 2019.

Region Midtjylland har forsøgt at skaffe plads til de 1000 ekstra patienter i Skjern. Da det ikke lykkes, åbnede regionen for at flytte lægestillingen op til 15 km. fra Skjern. Helsecenter Midt i Borris 11 km. fra Skjern har købt den ledige lægestilling af regionen.

- Det er vigtigt at vi kan sikre alle borgere en læge i lokalområdet. Jeg er godt tilfreds med, at det lykkedes at skaffe plads til patienterne, også selvom det ikke blev i Skjern som ønsket, siger Annette Roed, formand for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland.

Hun håber, at kabalen går op, så alle borgere i området kan få den læge, de ønsker.

Nye lokaler ved stationen i Borris

Helsecenter Midt i Borris åbner for op til 1230 ekstra patienter senest 1.august i år, fortæller ejer læge Martin Aagaard Poulsen. Han flytter i efteråret 2019 klinikken til nybyggede lokaler på Borgergade 1 ved Bundgaards Hotel i Borris.

- De nye rammer giver plads til flere ansatte og flere patienter. Jeg håber, at nogle af de Skjern-patienter, der har nogenlunde lige langt til Skjern og Borris, vil komme ud til mig i Borris, siger Martin Aagaard Poulsen.

Han har været læge i Borris siden 2015 og overtog i maj 2017 en lægepraksis i Skjern. Hans kompagnon Jacob Søndergaard driver nu Helsecenter Midt i Skjern med fire sygeplejersker og en fysioterapeut.

- Vi kan se, at det er muligt at hjælpe mange patienter uden at ventetiden bliver lang i vores klinik i Skjern. Det samme serviceniveau vil jeg tilbyde i Borris, siger Martin Aagaard Poulsen.

Tinghuslægerne 1. sal i Skjern ejes af lægerne Pernille Damsted, Susanne Morsing Krogsgaard og Simon Ertbølle Thesbjerg.

- Vi er glade for, at vores patienter får muligheden for at vælge en ny fast læge i lokalområdet. Det har været en rigtig svær beslutning at overdrage ansvaret for en del af vores patienter til regionen. Vi har gjort det for at sikre, at vi kan give alle vores patienter den hjælp, de har brug for, uden at gå på kompromis med kvaliteten, siger Pernille Damsted.

Fakta

  • 1000 patienter fra Tinghuslægerne 1. sal i Skjern skal per 1. august 2019 have ny læge. Alle patienter tilmeldt Tinghuslægerne 1. sal skal vælge ny læge, også selvom de ønsker at beholde den læge, de har.
  • I maj får alle patienter tilmeldt Tinghuslægerne 1. sal brev om deres muligheder for lægeskift. Brevet sendes med digital post. Borgere, der er fritaget for digital post, modtager et fysisk brev.
  • Brevene om lægevalg sendes ud to-tre uger før regionen åbner for lægeskiftet. Det sker for at sikre, at alle patienter er orienteret i tide.
  • Læge Martin Aagaard Poulsen driver Helsecenter Midt, Storegade 37 i Borris og er medejer af Helsecenter Midt, Tinghusvej 4 i Skjern.

Flere oplysninger

  • Annette Roed, Formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland. Tlf. 5384 9440, annette.roed@rr.rm.dk
  • Læge Martin Aagaard Poulsen, Helsecenter Midt, tlf. 9736 6027 / 7120 1976.
  • Tinghuslægerne 1. sal, tlf. 9735 0355.
  • Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på www.rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer